Stichting Leergeld De Ronde Venen van start

Stichting Leergeld De Ronde Venen is op 1 september officieel van start gegaan. Het doel van deze stichting is om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen, zodat ook zij kunnen meedoen op school. Dit betekent dat zij net als hun leeftijdsgenoten en ongeacht het inkomen van hun ouders kunnen fietsen naar school of huiswerk maken achter een eigen laptop.

Kinderen laten meedoen

Wethouder Maarten van der Greft (Jeugd- en Jongerenbeleid): “We zijn blij dat Stichting Leergeld van start gaat in De Ronde Venen, zodat er nog meer kinderen kunnen meedoen. Kinderen mogen er niet de dupe van zijn wanneer hun ouders niet voldoende financiële middelen hebben.” Wethouder Cees van Uden (Armoede en Schuldhulpverlening) vult aan: “De initiatiefgroep van betrokken inwoners en de bestuursleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de oprichting van de stichting mogelijk te maken. We zijn hen daar dankbaar voor en kijken uit naar een goede samenwerking!”

Lokaal en onafhankelijk

Kees Schouten is voorzitter van de stichting: “Kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar zijn erg kwetsbaar. In heel Nederland leven 230 duizend minderjarigen in armoede. Die lopen het risico om in een isolement te raken. Het zou mooi zijn als ze allemaal mee kunnen doen op school. Want nu meedoen, is straks meetellen in de maatschappij.” De gemeente heeft een subsidie verstrekt, nadat de stichting formeel is opgericht. Stichting Leergeld De Ronde Venen is lokaal en onafhankelijk. De stichting werkt volgens de landelijke succesformule van Leergeld Nederland. 

Huisbezoek aan het gezin

Ouders die hulp nodig hebben, kunnen een aanvraag doen bij www.leergeldderondevenen.nl. Een belangrijk onderdeel is het huisbezoek aan het gezin. Tijdens het huisbezoek kijken medewerkers van de stichting samen met de ouders wat er nodig is om hun kinderen te laten meedoen. De stichting leert het gezin van dichtbij kennen en kan zo de hulp goed afstemmen. De hulp is altijd in natura. Dit betekent dat een school, een sport- en muziekvereniging of een winkel door de stichting betaald krijgt voor wat er nodig is. 

Sponsoring en vrijwilligers

De stichting nodigt bedrijven en particulieren uit om een financiële bijdrage te leveren. Dat kan op rekeningnummer NL76 TRIO 0320 8686 56 op naam van Stichting Leergeld De Ronde Venen. Ook zoekt de stichting vrijwilligers om het werk goed te kunnen blijven doen. Aanmelden kan via de website. 

pbweek36_24087_Stichting Leergeld De Ronde Venen van start
Fotobijschrift: De bestuursleden van Stichting Leergeld De Ronde Venen ontvangen uit handen van wethouders Cees van Uden en Maarten van der Greft een cheque die de gemeentelijke subsidie vertegenwoordigt.