Gebruiksvriendelijke computers voor senioren te leen

Beeldbellen met vaste contactpersonen, digitale foto’s ontvangen, nieuws en andere informatie op internet opzoeken. Sinds kort is dat ook mogelijk voor senioren die (bijna) nooit een laptop, tablet, smartphone of andere computer hebben gebruikt. Stichting Tympaan-De Baat heeft zeer gebruiksvriendelijke tablets aangeschaft, speciaal voor oudere inwoners van De Ronde Venen.

Veel mensen kunnen hun iPad of een andere tablet niet missen in het dagelijks leven. Maar voor mensen die niet zo digitaal vaardig zijn, zijn de meeste tablets vaak te ingewikkeld. Voor senioren die weinig tot geen ervaring met computers hebben, is er daarom nu de Compaan tablet.
Deze computer is een aangepaste tablet met grote knoppen en een eenvoudige bediening. Gebruikers kunnen spelletjes spelen, foto’s ontvangen, nieuws lezen en een agenda bijhouden. Internetten kan, maar deze optie kan ook worden uitgezet. 

Verwarring voorkomen

De mogelijkheden van de Compaan tablet zijn opzettelijk beperkt, dat voorkomt verwarring. De gebruiker kan alleen mailen en beeldbellen met vaste contactpersonen. Iedere vrijdagmiddag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een online bingospel met echte prijzen. 

Geïnteresseerd?

Stichting Tympaan–De Baat heeft deze tablets aangeschaft en u kunt er een lenen. Natuurlijk krijgen nieuwe gebruikers een goede handleiding, met een toelichting tijdens een huisbezoek. Momenteel zijn er nog tablets beschikbaar! Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Mantelzorg De Ronde Venen: mantelzorg@stdb.nl of 0297 230 280.