Hondenpoep, vervelend en vies

Het is fijn om met de hond buiten te lopen. Dat kan ook prima in De Ronde Venen. De gemeente geeft honden graag de ruimte, maar wil voorkomen dat ze overlast veroorzaken voor anderen. De grootste ergernis is hondenpoep.

Soms zorgen honden voor angst en irritatie. Om ervoor te zorgen dat u en uw hond  buiten kunnen genieten en anderen hier geen last van hebben, zijn er 3 belangrijke regels: 
• Binnen de bebouwde kom is elke hond aangelijnd.
• Honden zijn niet welkom op kinderspeelplaatsen.
• Degene die de hond uitlaat ruimt de hondenpoep op.

Zo houden we onze leefomgeving voor iedereen gezellig, gezond en schoon.

Hondenpoep, weg ermee! 

Iedereen, met of zonder hond, vindt poep aan zijn/haar schoenen vies. Hetzelfde geldt voor poep aan wielen van een rolstoel, kinderwagen of buggy.  Hondenpoep op straat of in het groen is niet alleen vervelend en vies, maar ook ongezond. In hondenpoep zitten vaak eitjes van spoelwormen. Vooral kleuters kunnen daardoor makkelijk besmet raken.

Opruimplicht

In heel De Ronde Venen geldt een opruimplicht. Dat betekent dat u overal zelf de poep van uw hond moet opruimen. Zorg er daarom voor dat u altijd enkele zakjes meeneemt als u de hond uitlaat. Volle zakjes kunt u kwijt in alle gemeentelijke afvalbakken. Wilt u zo vriendelijk zijn om de zakjes dicht te knopen? Dat scheelt een heleboel viezigheid en stank. Langs populaire uitlaatroutes staan op sommige plekken automaten met gratis zakjes. 

Gratis hondenpoepzakjes

Hondenbezitters kunnen gratis zakjes ophalen waarmee de uitwerpselen makkelijk op te ruimen zijn.
De zakjes zijn af te halen bij: 
• set gemeentehuis 
• de afvalbrengstations in Abcoude en Mijdrecht 
• de servicepunten