Hoe biedt u de afvalcontainer en plastic zakken met PMD-afval aan?

De afvalcontainers en zakken met PMD-afval aan de straat geven nog wel eens problemen. Hoe en wanneer mag je het afval aanbieden? Lees hier de tips, zodat we met elkaar de stoepen voor iedereen begaanbaar houden. En het straatbeeld netjes blijft.

 • Plaats de container aan de rand van de weg
  Door de containers niet midden op de stoep te zetten, blijft de stoep begaanbaar voor voetgangers. Wij hebben ook de inzamelaar gevraagd de containers naar behoren terug te zetten.
   
 • Zet uw container op tijd aan de straat
  Zet uw container uiterlijk om 7.30 uur aan de straat, dan weet u zeker dat deze op tijd klaar staat om te worden geleegd. De avond ervoor vanaf 19.00 uur is ook goed. Graag niet zo laat, dat is wel zo prettig voor uw buren. Plaats geen afval naast of op de container. Dit wordt niet meegenomen. 
   
 • Stamp het afval niet te veel aan
  Zorg ervoor dat het afval niet te veel wordt aangestampt. Dan blijft het vast zitten tijdens het legen van de container. De chauffeurs proberen altijd uw container goed leeg te maken. Het kan wel voorkomen dat te vast aangestampt afval blijft zitten. De container mag niet meer dan 70 kilogram wegen.
   
 • Zet uw container op de inzameldag na het legen weer bij uw woning
  Zo voorkomt u overlast van ‘zwervende’ containers. En zijn smalle stoepen ook snel weer beter begaanbaar.
   
 • Leg de zakken met plastic afval niet dagen van te voren aan de weg
  Voor het scheiden van PMD gebruikt u de speciale plastic zakken. Deze kunt u gratis ophalen bij de afvalbrengstations, het gemeentehuis, de servicepunten en een aantal supermarkten. Gebruik hiervoor geen huisvuilzakken. Deze worden niet meegenomen door de inzamelaar, omdat niet zichtbaar is welk afval hier in zit. Hang de zakken ook niet dagen van te voren aan de kroonringen, zo blijft het straatbeeld netjes.