Samen voor een schonere gemeente; Nieuwe website helpt bij goed afval scheiden

Afval scheiden is goed voor het milieu. Het is ook gunstig voor de hoogte van de afvalstoffenheffing. Maar goed afval scheiden is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is er nu een nieuwe website die inwoners hierbij helpt: www.drvaandebak.nl. Zo kunnen we met elkaar nog beter afval scheiden.

De route naar minder restafval begint bij hoe je thuis het afval scheidt. En dat maken we graag gemakkelijker. We kunnen ons voorstellen dat het goed scheiden van afval ook vragen oproept. Welke verpakkingen mogen er bijvoorbeeld in de zak voor PMD? Waarom moet ik afval scheiden? Het komt toch later allemaal weer op een hoop. Hoe kan ik het restafval verminderen?

Kijk op www.drvaandebak.nl. Hier vindt u tips, nieuws en allerlei informatie over het scheiden van afval. Inwoners vertellen over hun eigen ervaringen. De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben we alvast opgenomen. En natuurlijk beantwoorden wij graag uw vragen. Stuur ons een mailtje via de website. 

Samen aan de bak

In onze gemeente gooit een inwoner gemiddeld 183 kilo restafval per jaar weg. Daarvan bestaat een groot deel, ruim 64 kilo, uit groente, fruit, tuinafval en etensresten (gfte). Dit maakt de hoeveelheid restafval per inwoner onnodig hoog. Dat is zonde, want het verbranden van restafval is slecht voor ons milieu. En veel soorten afval kunnen gerecycled worden tot nieuwe grondstoffen.  

Daarom gaan we samen aan de bak! Met de praktische tips en informatie op www.drvaandebak.nl kan dat met meer gemak. Zo kunnen we gezamenlijk naar 100 kilo restafval per inwoner per jaar in 2023. Samen voor een schonere gemeente.