Voor een scherpe prijs isoleren of zonnepanelen kopen

Gemeente De Ronde Venen start in juni met een grootschalige inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas te plaatsen of de cv-installatie te optimaliseren. Begin juni ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over deze actie. Door de aankoop te bundelen, kopen bewoners makkelijk zonnepanelen, muur- en vloerisolatie en het zuinig afstellen van de cv-installatie bij betrouwbare installateurs in tegen een scherpere prijs. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl. Deze actie geldt tot 30 juli 2021.

"Door zonnepanelen, goede isolatie en een zuinige cv verlaagt u uw energierekening behoorlijk. Ook zorgt isolatie in de zomer en winter voor een fijne temperatuur in huis. Steeds meer bedrijven bieden zonnepanelen en woningisolatie aan. Dat maakt het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Wij helpen onze inwoners hier graag bij. Want als we samen minder energie gebruiken dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzame De Ronde Venen", aldus wethouder duurzaamheid Cees van Uden.

Eenvoudig besparen op de energierekening

De woningeigenaren die een brief ontvangen wonen in een huis die bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd is. Hierdoor zijn de stookkosten in verhouding hoog. Om deze kosten eenvoudig te verlagen is de gemeente gestart met deze een advies- en inkoopactie gestart. Dit doet de gemeente samen met Winst uit je Woning. Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren HR++-glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, hybride warmtepompen en zonnepanelen samen in. Zodat de voorwaarden goed zijn en de prijs scherp. Nog een extra voordeel: na aankoop van zonnepanelen ontvangen inwoners 21% btw terug van de Belastingdienst.

Gemiddeld 20% subsidie bij 2 isolatiemaatregelen

Huiseigenaren die 2 of meer isolatiemaatregelen afnemen, krijgen van de Rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidie eisen. Door het plaatsen van een hybride warmtepomp kan de subsidie zelfs stijgen tot 40 procent. Eén isolatiemaatregel combineren met een hybride warmtepomp kan ook. 

Inschrijven

Rondeveense huiseigenaren kunnen zich tot 30 juli 2021 inschrijven voor deelname aan de actie. Dat kan eenvoudig via www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen. Na aanmelding krijgen zij een persoonlijk adviesgesprek met de installateur over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen en/of isolatie. Kort na het adviesgesprek ontvangt de huiseigenaar een (vrijblijvende) persoonlijke offerte voor één of meerdere onderdelen van de actie.

Wordt er gelet op de coronamaatregelen?

Ja, de adviesgesprekken en werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de regels van het RIVM. Overleg vindt plaats buiten de woning en op 1,5 meter afstand. Het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie wordt gedaan vanaf de buitenkant van de woning. Vloerisolatie wordt vanuit de kruipruimte aangebracht. 

Bel of mail gerust met vragen

Vragen over de advies- en inkoopactie? Of wilt u zich aanmelden, maar heeft u geen internet? Bel dan met de helpdesk van Winst uit je Woning. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 
023 583 69 36. Of stuur een e-mail naar info@winstuitjewoning.nl

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam