Waardebon voor kleine energiebesparende maatregelen is verlengd

Goed nieuws voor Rondeveense woningeigenaren. De Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) is definitief verlengd tot 31 december 2021. De regeling, die in het leven werd geroepen om woningeigenaren te stimuleren bij het toepassen van kleine energiebesparende maatregelen, is met 9 maanden verlengd. Woningeigenaren in De Ronde Venen ontvingen vorig jaar september de waardebon van € 70,-. Met de waardebon kopen inwoners energiebesparende producten bij (lokale) bouwmarkten en webwinkels. 3.025 woningeigenaren leverden de waardebon al in. Dit betekent dat inwoners door deze actie al voor ruim € 200.000 aan energiebesparende producten kochten. Door de verlenging helpt de gemeente nog meer inwoners energie te besparen.

Het plaatsen van energiebesparende maatregelen is makkelijk en levert veel op

De meeste woningeigenaren weten dat zij met isolatiemaatregelen en het plaatsen van zonnepanelen hun energierekening enorm verlagen. En hun woonplezier flink verhogen. Het gevolg van kleinere energiebesparingsproducten is minder bekend. Terwijl het plaatsen ervan makkelijk is en veel oplevert. Denk bijvoorbeeld aan een LED-lamp. Deze is al snel 90% zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. En tochtstrips helpen om minder gas te verbruiken en zorgen voor minder tocht in huis.

Veel energiebesparende producten helpen woningeigenaren goedkoper en prettiger te wonen

Denk aan een slimme thermostaat, radiatorfolie, led-lampen of een energieverbruiksmanager. Een overzicht van alle energiebesparende producten staat op www.winstuitjewoning.nl.

Waardebon kwijt? Vraag eenvoudig een nieuwe waardebon aan

Ga naar www.winstuitjewoning.nl/waardebon-opvragen. En vul het formulier in. Er wordt dan een nieuwe waardeboncode gestuurd waarmee energiebesparende producten gekocht worden.

Steun lokale ondernemers door de producten lokaal te kopen

Woningeigenaren bepalen zelf waar ze de producten kopen. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer in de buurt. De gemeente vindt het juist in deze tijd extra belangrijk om lokale ondernemers te steunen. Koop daarom de energiebesparende producten zoveel mogelijk lokaal. Denk bijvoorbeeld aan een bouwmarkt of winkel om de hoek waar ze led-verlichting verkopen. Upload na de aankoop van de energiebesparende producten de kassabon op de website van Winst uit je woning. En krijg maximaal €70,00 terug.

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam.