400 regentonnen beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen

Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en Van Walraven zetten zich samen met gemeente De Ronde Venen in op duurzaamheid en het bewuster omgaan met water. Daarom komen zij met een regentonnenactie. Zij stellen 400 regentonnen van € 100,- beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen. Inwoners melden zich makkelijk aan via www.wiewilereenton.nl. Nadat de inwoners 10 euro betalen is de aanvraag compleet. Zij ontvangen daarna een bericht om de regenton tijdens een speciale inwonersevenement op te halen.

Ook in De Ronde Venen zijn de gevolgen van klimaatverandering te merken. Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. De buien kunnen in een korte tijd zorgen voor een overlopende riolering en veel water op straat. Het aansluiten van een regenton zorgt voor een vertraagde afvoer van het regenwater en ondersteunt hiermee de waterafvoer. 

Met regenton vang je regenwater op en verdwijnt het niet direct in de afvoer of grond. Het water uit de regenton is te gebruiken om bijvoorbeeld de planten water te geven, de auto of ramen mee te wassen en het is zelfs lekker drinkwater voor huisdieren. Er hoeft hier dan geen leidingwater voor gebruikt te worden. Zo helpen inwoners mee de gemeente klimaatbestendiger te maken én besparen zij kostbaar leidingwater. 

Hoe werkt een regenton

Een regenton vangt regen op die in de dakgoot van een huis, schuur of ander gebouw is gevallen. De regenton is makkelijk aan te sluiten op de regenpijp met een vulautomaat. Een vulautomaat zorgt ervoor dat het water uit de dakgoot in de regenton terecht komt. Wanneer deze vol is, gaat het water het riool in. In de tussentijd is de regenton gewoon te gebruiken. 

Ophalen van de regenton tijdens een inspirerende en gezellige inwonersevenement 

In maart kunnen de inwoners, die zich hebben aangemeld, de regentonnen ophalen tijdens pop-up festivals die in verschillende dorpen in De Ronde Venen worden georganiseerd. Het thema “klimaat” zal tijdens deze gezellige inwonersfestivals centraal staan. Inwoners ontvangen handige weetjes en tips over het gebruik van de regenton. Kijk voor meer informatie op www.wiewilereenton.nl.

OP=OP Er zijn 400 regentonnen beschikbaar die zo eerlijk mogelijk evenredig verdeeld gaan worden over alle dorpen in De Ronde Venen. OP=OP dus het is belangrijk zo snel mogelijk aan te melden. 

pbweek01_23003_400 regentonnen beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen
Fotobijschrift: Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en van Walraven zetten zich samen met gemeente De Ronde Venen in op duurzaamheid en het bewuster omgaan met water.  Daarom komen zij met een regentonnenactie.