Aanleg Marickenpark is gestart

Op 13 juli gaf Wethouder Zevenhuizen (ruimtelijke ordening) het officiële startschot voor de aanleg van het Marickenpark. Het park - gelegen tussen wijken Maricken I en Maricken II - heeft als doel een prachtig groen recreatiegebied te worden voor beide wijken. Het Marickenpark krijgt een unieke eilandenstructuur, waarbij ieder eiland een andere invulling heeft en volop mogelijkheden biedt voor ontspanning en recreatie.

Buurtpark

Het Marickenpark wordt een fijn buurtpark met fruitbomen, bloemen en bomen. Bezoekers kunnen hier genieten van de prachtige flora en fauna. Daarnaast komen er speeltoestellen voor de kinderen, zodat ook zij lekker kunnen spelen in het park.

Park voor wandelaars, natuurliefhebbers en kinderen

Een belangrijk kenmerk van het Marickenpark is het aangelegde pad dat door het park loopt. Dit pad biedt ruimte voor verschillende activiteiten, zoals hardlopen of een ontspannen wandeling maken. Hierdoor kunnen bezoekers op een sportieve manier genieten van de natuurlijke omgeving. 

Geliefde plek voor jong en oud

Wethouder Zevenhuizen is verheugd over de start van de aanleg van het Marickenpark: “Het Marickenpark is een belangrijke toevoeging voor de twee aangrenzende wijken. Het park biedt een uitstekende gelegenheid om te ontspannen, te genieten van de natuur of actief bezig te zijn. Bovendien draagt het bij aan de biodiversiteit en het behoud van het culturele erfgoed van de regio. Ik kijk naar de voltooiing van dit prachtige recreatiegebied en verwacht dat dit straks een geliefde plek wordt voor zowel jong als oud.”

Ook benadrukt wethouder Zevenhuizen het belang van groene ruimtes voor het welzijn van de inwoners en de bevordering van een gezonde leefomgeving. Naar verwachting is de aanleg van het Marickenpark nog voor het eind van dit jaar klaar. Tenminste, als het weer de leveranties van materialen en de rugstreeppad het toelaten. Als tijdens de aanleg van het park de rugstreeppadden besluiten om hier te ver-\toeven, zijn we genoodzaakt om de werkzaamheden tijdelijk stil te leggen, totdat de padden weer vertrekken. 

pbweek28_23090_Aanleg Marickepark is gestart