Nieuwjaarsvegen, een schone start van 2020!

Vuurwerk afsteken maakt oudejaarsavond tot een echt feest. Tegelijkertijd veroorzaakt het ook veel afval. De Ronde Venen houden we graag schoon. Dat doen we samen door het nieuwe jaar vegend in te luiden. Want iedereen gaat weer nieuwjaarsvegen. Meedoen is heel makkelijk: pak op 1 januari om 12.00 uur ’s middags een bezem, of veger met blik en ga de straat op. Waarschijnlijk vindt u daar uw buren, die u meteen even de beste wensen kunt wensen.

Gratis bezem

Wie dit jaar vuurwerk koopt in De Ronde Venen krijgt een speciale bezem en vuilniszak. Zo wordt meedoen aan nieuwjaarsvegen wel heel makkelijk. Tuincentrum De Huifkar nam met de gemeente het initiatief voor deze actie, maar ook bij de drie andere verkooppunten in De Ronde Venen krijgt u een gratis bezem (zo lang de voorraad strekt). Het gaat om Tuincentrum Wiegmans, Blom & Blom Fietsexperts en Bosch Car Service Garage Abcoude. De vuurwerkverkoop gaat zaterdag 28 december van start.

Vuurwerkafval Bijna al het afgeschoten vuurwerk valt vlakbij weer op de grond. Deze vuurwerkresten zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar leiden ook tot ergernis in de buurt. Daarom is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk opgeruimd worden. Nieuwjaarsvegen zorgt dus voor een schonere omgeving én voor een betere sfeer in de buurt. Met een speciale bezem en vuilniszak kunt u op 1 januari het afgestoken vuurwerk verzamelen en afvoeren.

Meld uw straat aan

Nieuwjaarsvegen is goed voor het milieu en goed voor de buurt. Bovendien is het hartstikke gezellig. Zeker als de hele straat meedoet en voor, tijdens én na het vegen iemand zorgt voor koffie of warme chocolademelk. Wie meedoet met Nieuwjaarvegen, kan zichzelf, de hele straat of buurt aanmelden op www.supportervanschoon.nl. Daarmee laat u zien dat u een schone leefomgeving belangrijk vindt en kunnen andere mensen bij u aansluiten.

Tips!

• Lees voor het afsteken van vuurwerk de instructies.

• Wees alert bij het afsteken van en het kijken naar vuurwerk.

• Houd voldoende afstand van vuurwerk dat wordt afgestoken.

• Steek vuurwerk dat niet is afgegaan nooit opnieuw aan.

• Maak vuurwerkafval onschadelijk door het nat te maken met water

Nieuwjaarsvegen 1

Nieuwjaarsvegen 2

De speciale bezems bij tuincentrum De Huifkar in samenwerking met de gemeente.