Nieuwe website voor gemeente De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen heeft een nieuwe website. De nieuwe website is gebruiksvriendelijk en toegankelijk. De website wordt voortdurend verbeterd met de mening van bezoekers en analyses over het gebruik van de website.

Wat is er nieuw?

  • Een bezoeker vindt op meerdere manieren de informatie waar zij naar op zoek is. Dat kan via de zoekmachine of al klikkend door de website.
  • De zoekmachine geeft zoeksuggesties. Als een bezoeker 3 karakters intypt in de zoekmachine, dan verschijnt een venster met de mogelijke zoekresultaten
  • Gedeelten van teksten staan onder uitklapmenu’s. Dit betekent dat de belangrijkste informatie eerst wordt getoond en de details achter een ‘uitklapper’ staan. Dit leest een stuk prettiger als de website op een tablet of mobiel wordt getoond. Wethouder Kiki Hagen (Dienstverlening): ,,Inwoners kunnen met deze website, snel de juiste informatie vinden en makkelijk producten digitaal aanvragen. Bovendien kunnen we met de feedbackfunctie, de site veel sneller aanpassen aan de wensen van onze inwoners. De nieuwe vormgeving met mooie foto’s van onze gemeente is een kers op de taart.’’

En hierna?

De nieuwe website biedt de mogelijkheid om de mening van bezoekers te vragen en het gebruik te analyseren. Alle inwoners hebben de kans hiervan gebruik te maken. ,,Die informatie gebruiken we om de website verder te verbeteren’’, zegt Hagen. ,,Een website is tenslotte nooit af en wordt voortdurend aangepast aan het gebruik van de bezoeker.’’ Om een goed beeld te krijgen van de wensen van de gebruikers wordt binnenkort het gemeentelijk inwonerpanel ingeschakeld. Het panel krijgt een aantal vragen om te kijken hoe de website verder verbeterd kan worden.

Nieuwe website voor Gemeente De Ronde Venen