Profiteer nu van flinke korting op isolatiemaatregelen

Bespaar met goede woningisolatie honderden euro’s per jaar. Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis, een lagere energierekening en is beter voor het klimaat. Om onze inwoners te helpen met verduurzaming, organiseert de gemeente een nieuwe groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie. Doel is om in 2040 alle woningen in De Ronde Venen zonder aardgas te verwarmen. De 1e stap richting een duurzame woning is goede isolatie.

Bespaar met goede woningisolatie honderden euro’s per jaar. Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis, een lagere energierekening en is beter voor het klimaat. Om onze inwoners te helpen met verduurzaming, organiseert de gemeente een nieuwe groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie. Doel is om in 2040 alle woningen in De Ronde Venen zonder aardgas te verwarmen. De 1e stap richting een duurzame woning is goede isolatie.

Voordelig woningen isoleren

Steeds meer inwoners zien de voordelen van een energiezuinige woning. Vorig najaar hebben wij samen met het Regionale Energieloket een isolatieactie opgezet. Dit was een groot succes. Daarom organiseren wij nu een nieuwe actie voor bodem-, vloer- en/of spouwmuurisolatie. Gezocht is naar een goed aanbod met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Woningeigenaren ontvangen een prijsvoordeel op vakkundige isolatie door ervaren isolatiebedrijven. Het Regionaal Energieloket houdt toezicht op een goede uitvoering en afhandeling van de klus.

Geintereseerde inwoners zijn welkom op de informatieavonden

Samen met het Regionaal Energieloket organiseren wij 3 informatieavonden. Tijdens de avonden ontvangen inwoners informatie over de isolatieactie en stellen de deelnemende partijen zich voor. Er is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De avonden vinden plaats op 7 november (gemeentehuis Mijdrecht), 20 november (De Boei, Kerklaan 32 in Vinkeveen) en 28 november (Dorpskerk, Kerkplein 45 in Abcoude). Aanmelden kan via www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde-venen

Direct inschrijven voor de isolatieactie

Meteen aan de slag? Geef u op voor de actie via www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde-venen. Na inschrijving neemt het isolatiebedrijf contact op om een woningopname in te plannen. De kosten voor de woningopname, inclusief adviesgesprek, zijn € 29. Na de woningopname ontvangen bewoners een offerte op maat. Dan beslist u of u deelneemt aan de actie. Bij uitvoering van 1 of meerdere isolatiemaatregelen ontvangt de woningeigenaar de € 29 als korting op de uiteindelijke offerte.

Over het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die, in samenwerking met de gemeente, lokale organisaties en het bedrijfsleven, woningeigenaren helpt met het verduurzamen van de woning.   Op de website staat informatie over leningen en subsidie van de provincie en het rijk en over allerlei manieren om uw huis aan te pakken.

Benieuwd naar de totale voortgang van de gemeente?

Ga naar www.duurzaamderondevenen.nl of schrijf u in voor de nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam