De Ronde Venen wordt dementievriendelijk – u ook?

Gemeente De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen in de samenleving. Ook inwoners met dementie. Vanaf eind oktober worden weer bijeenkomsten georganiseerd met als doel in simpele stappen leren dementie te herkennen en contact te maken met mensen met dementie.

Daarom is in 2017 het project Dementievriendelijke gemeente gestart. Doel is om kennis van en begrip voor dementie te creëren. Onder meer door voorlichting en trainingen aan te bieden, in samenwerking met Alzheimer Nederland. In diverse bibliotheken in de gemeente is de gratis training vanaf dit najaar weer te volgen. 

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt een vorm van dementie. Nog veel meer mensen krijgen ermee te maken. In de familie of vriendenkring, maar ook via het werk of op straat. In september 2017 startte gemeente De Ronde Venen met maatschappelijke partners het project Dementievriendelijke gemeente,

Leer om te gaan met dementie tijdens een bijeenkomst in De Ronde Venen

Vanaf eind oktober worden weer bijeenkomsten georganiseerd met als doel in simpele stappen leren dementie te herkennen en contact te maken met mensen met dementie.

Wethouder Alberta Schuurs: “Inmiddels hebben al heel veel inwoners, ondernemers én medewerkers van de gemeente een training gevolgd. Na iedere training is De Ronde Venen weer iets dementievriendelijker. Ik hoop van harte dat het enthousiasme zo groot blijft, want samen kunnen we een verschil maken.”


Alle inwoners van de gemeente zijn welkom op een van deze bijeenkomsten. Deze vinden plaats in de diverse bibliotheken in de gemeente, steeds van 19.00 – 21.30 uur. De komende data zijn:

  • dinsdag 29 oktober, bibliotheek Mijdrecht
  • maandag 25 november, bibliotheek Wilnis
  • maandag 27 januari 2020, bibliotheek Mijdrecht
  • maandag 9 maart 2020, bibliotheek Abcoude
  • dinsdag 12 mei 2020, bibliotheek Mijdrecht

Deelname is gratis.

Aanmelding:

- via het Servicepunt T. (0297) 587 600, of
- via het Steunpunt Mantelzorg, T. (0297) 230 280, of
- via Corry Flantua van Alzheimer Nederland regio Utrecht-West, E. c.flantua@alzheimervrijwilligers.nl

Belangrijk bij de aanmelding: de voorletter(s) en achternaam van de deelnemer(s), telefoonnummer en mailadres. Iedereen die zich aanmeldt ontvangt een bevestiging.