Reizend gezelschap organiseert bijeenkomsten over dementievriendelijke gemeente

Vanaf 16 oktober wordt in alle dorpen van gemeente De Ronde Venen een informatiebijeenkomst over dementievriendelijkheid georganiseerd. Tijdens een informatief en afwisselend programma ontvangen de bezoekers informatie over het project Dementievriendelijke gemeente.

Ook wordt een korte voorlichting gegeven over het herkennen van en omgaan met dementie. Door met de toer alle dorpen in de gemeente te bezoeken hoopt dit ‘Reizend gezelschap’ zoveel mogelijk inwoners te bereiken.

Op initiatief van de Alzheimer Cafés en het project Dementievriendelijke gemeente start op 16 oktober in gemeente De Ronde Venen een reeks informatiebijeenkomsten over omgaan met dementie. Doel van de bijeenkomsten is om op een informatieve en laagdrempelige manier te vertellen over (omgaan) met dementie. Daarbij is er alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Wethouder Alberta Schuurs: “Voorlichting is een belangrijke voorwaarde om een dementievriendelijke gemeente te worden. Ik ben blij met dit initiatief, waarbij we naar alle dorpen in de gemeente toekomen om inwoners te betrekken.”

Acht dorpen, acht bijeenkomsten

Het Reizend gezelschap nodigt alle inwoners van de gemeente van harte uit om een van de bijeenkomsten te bezoeken. Vanaf 19.00 uur staat koffie en thee klaar, het programma is van 19.30 - 21.00 uur.

De bijeenkomst reist op de volgende data rond door de gemeente:

  • woensdag 16 oktober, Zonnehuis Majella in Mijdrecht
  • woensdag 20 november, Willisstee in Wilnis
  • woensdag 15 januari 2020, Springbok in De Hoef
  • woensdag 26 februari 2020, De Vijf Bogen in Baambrugge
  • woensdag 18 maart 2020, Buurtvereniging Ons Streven in Amstelhoek
  • woensdag 22 april 2020, Hervormde kerk in Waverveen 
  • woensdag 6 mei 2020, Ontmoetingscentrum Angstelborgh in Abcoude
  • woensdag 17 juni 2020, De Boei in Vinkeveen

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor iedere bezoeker staat een goodiebag klaar.