Groot onderhoud voor dorpsbrug Baambrugge

De dorpsbrug in Baambrugge is toe aan groot onderhoud. De brug is daarom vanaf maandag 30 september bijna drie weken afgesloten voor alle verkeer.

Voor voetgangers en (brom)fietsers komt er een noodbrug. Het overige verkeer moet omrijden om in Baambrugge te komen. Ook voor het vaarverkeer heeft het onderhoud gevolgen.

Eerste afsluiting: 30 september – 18 oktober

De aannemer begint op maandag 30 september om 7.00 uur met het ontmantelen van de brug. Dat duurt naar verwachting tot vrijdag 18 oktober om 17.00 uur. Bijna al het verkeer wordt in die periode omgeleid. Alleen voor voetgangers en (brom)fietsers komt er een noodbrug naast het oorspronkelijke brugtracé waar ze overheen kunnen lopen.

In deze periode is er geen vaarverkeer over de Angstel bij Baambrugge mogelijk.

Tijdelijke brug: 18 oktober – 1 december

Vanaf het weekend dat op 18 oktober begint, kan het wegverkeer gebruikmaken van een tijdelijke oeververbinding die de dorpsbrug vervangt. Voor schepen geldt deze weken een beperking van de vaarhoogte.

Tweede afsluiting: 2 december – 13 december

Op maandag 2 december begint de aannemer weer met het opbouwen van de brug. Vanaf vrijdag 13 december om 17.00 uur kan alle verkeer weer over de dorpsbrug rijden. Gedurende de opbouwwerkzaamheden gelden dezelfde maatregelen als in de periode 30 september – 18 oktober. Bijna alle verkeer wordt omgeleid, voor voetgangers en (brom)fietsers is er een noodbrug en vaarverkeer is niet mogelijk.

 

Brug Baambrugge