U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Informatie over het coronavirus

Contact of bezoeken

Introtekst coronavirus

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor de inwoners, ondernemers en instellingen van De Ronde Venen. De gemeente houdt u in deze bijzondere situatie zo goed mogelijk op de hoogte over wat de gemeente doet én wat u zelf kunt doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Onderwerpen coronavirus

• Updates over het coronavirus

Lees hier de laatste updates over het coronavirus. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

• Dienstverlening van de gemeente

Wanneer is het gemeentehuis geopend? Kan mijn afspraak bij de gemeente gewoon doorgaan?

• Dashboard coronavirus

Het coronadashboard laat zien hoe het met de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland gaat. Veel cijfers en grafieken zijn ook per gemeente beschikbaar. Het dashboard heeft een nieuwe homepage met meer ruimte voor uitleg over de cijfers.

• Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19

Op dinsdag 1 december 2020 gaat de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 voor drie maanden in. Hiermee worden de bestaande coronamaatregelen vastgelegd in wetgeving en krijgen de Tweede en Eerste Kamer meer betrokkenheid. De wet brengt meer wijzigingen met zich mee.

• Ondernemers & coronavirus

Ondernemers staan voor grote uitdagingen om de economie zoveel mogelijk draaiende te houden, nu en in de toekomst.

• Horeca en evenementen

Als gevolg van het oplopende aantal besmettingen moeten sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden. Daarom is besloten de horeca vanaf 14 oktober 2020 om 22.00 uur te sluiten. Ook de meeste evenementen zijn verboden.

• (Dringende) vraag over zorg?

Heeft u een zorgvraag of zorg nodig? Het Kernteam staat voor u klaar.

• Noodopvang voor kinderen van ouders in zorg

Waar kunnen kinderen van ouders in de zorg terecht?

• Vragen over het coronavirus?

Wat kunt u zelf doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen? En welke maatregelen neemt de overheid?

• Information in English

Questions about the novel coronavirus? Click here for more information.