Initiatieven in De Ronde Venen

Welke initiatieven zijn er in De Ronde Venen? Lees wat de partnerorganisaties aanbieden in deze tijd.

Door de maatregelen rondom het coronavirus wordt veel afgelast en afgesloten. Voor ons wordt eigenlijk een andere manier van leven gevraagd. Er ontstaan allerlei initiatieven in de gemeente. Hieronder vindt u ze op een rij. Het overzicht wordt aangevuld.

Platform koppelt hulpvraag en -aanbod

Een boodschap doen, een brief schrijven of de hond uitlaten voor de buren? Bij Coronahulp De Ronde Venen vindt u een overzicht van alle hulpacties in uw buurt. U kunt een oproep plaatsen of uw hulp aanbieden.
Meer informatie: www.coronahulp-derondevenen.nl

Lokaal nieuws op de radio

Op RTV Ronde Venen is elke week een spciale uitzending te horen over het coronavirus. Dit heet You'll Never Walk Alone. Elke dinsdag en vrijdag om 10.00 uur.
Meer informatie: Zender 105.6FM of rtvrondevenen.nl/radio/live

Telefonisch advies van relatiecoach

Zorgt het thuiswerken met kinderen voor spanning in uw relatie? Maakt u zich zorgen over gezondheid en inkomen en geeft dat stress? Stel uw vraag via de telefonische relatielijn. Elke maandag, dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. Bel met 088 900 40 00.
Meer informatie: www.kwadraad.nl

BlijFFit

Speciaal voor onze ouderen in de gemeente, die normaal sporten bij Senior Sportief Actief, is er BlijFFit op RTV Ronde Venen. BlijFFit staat voor: ieder dag 'ff' bewegen maakt je blij en fit. Onze buurtsportcoach Jos Kooijman heeft samen met een collega van Senior Sportief Actief 6 blokken ‘actief op de stoel’ opgenomen en dat wordt uitgezonden vanaf 24 april op RTV Ronde Venen om 10.30 uur en 11.30 uur, maar ook in de middag om 14.30 uur en 15.30 uur. Meer informatie: Facebookpagina BlijFFit

Een volle koelkast voor iedereen

Zit u financieel zo krap dat het moeilijk is om voor een gezonde maaltijd te zorgen? De Voedselbank helpt u met een gratis af te halen pakket als aanvulling op het dagelijkse eten. Zij biedt u ook een luisterend oor en verdere hulp waar dat kan.
Meer informatie: www.voedselbankderondevenen.nl

Beleef de zomer in en om huis

Beleef de natuur thuis met deze tips voor de zomervakantie. Ga naar https://www.odru.nl/nme-aanbod-natuur-en-milieueducatie/de-woudreus/de-woudreus-thuistips/

Telefonisch advies bij burenruzie

We zijn aan huis gebonden. Dat kan voor irritaties zorgen. Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis met uw buren. Burenoverlast kan nu extra vervelend zijn. Stel uw vraag via het telefonisch spreekuur. Elke werkdag van 11.00 tot 12.00 uur. Bel met 088 900 40 00.
Meer informatie: www.problemenmetjeburen.nl

Het Geldpunt bij vragen over geld

Mist u nu inkomen door de coronacrisis? Bent u net uw baan kwijtgeraakt? Of wilt u voorkomen dat er schulden ontstaan? Wilt u weten hoe het zit met het aanvragen van een uitkering, de toeslagen of een andere regeling? Het advies van het Geldpunt kan u op weg helpen. Voor iedereen met vragen over geld en financiën is er op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur een telefonische spreekuur van het Geldpunt op telefoonnummer 06 86 86 02 17. Buiten het telefonisch spreekuur is het Geldpunt bereikbaar per e-mail via geldpunt@stdb.nl.