U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Noodopvang voor kinderen van ouders in zorg

Waar kunnen kinderen van ouders in de zorg terecht?

Noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen 

Om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen heeft het kabinet 14 december besloten tot een lockdown. Dat betekent dat de kinderopvang en het basisonderwijs tot en met ten minste 17 januari 2021 hun deuren sluiten voor reguliere opvang en onderwijs. Een uitzondering geldt voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en kinderen in een kwetsbare positie. Zij kunnen van kinderopvang en school gebruik blijven maken. De lijst met cruciale beroepen vindt u op de website van Rijksoverheid.

Noodopvang alleen mogelijk bij contract

Noodopvang is alleen beschikbaar voor kinderen van ouders die een contract hebben met de kinderopvang. Noodopvang is alleen mogelijk voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken. Dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar. Voor een uitbreiding van de contracturen benaderen ouders hun eigen kinderopvang en zij betalen ook voor de uitbreiding. 

Gastouderopvang

De gastouderopvang blijft open. Wel geldt het dringende verzoek aan ouders om hier alleen gebruik van te maken als zij een cruciaal beroep uitoefenen of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten. Kinderen blijven thuis als zij klachten hebben als: verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Kinderopvang is open

Op dit moment zijn alle kinderopvanglocaties open. Zij kunnen kinderen van ouders met een cruciaal beroep opvangen. Er is voor gekozen om alle opvanglocaties open te houden om kinderen zoveel mogelijk een vertrouwde situatie te bieden. Om de noodopvang te bieden, dient er wel voldoende capaciteit te zijn. Als dit komende weken verandert, dan wordt dit via de opvanglocaties en de website gecommuniceerd.

Kosten 

Voor ouders die hun kind(eren) niet meer naar de opvang kunnen brengen, lopen de kosten door. Terwijl zij hun kinderen thuis moeten houden. Het dringende advies is om facturen voor opvang te blijven betalen. Uw plek blijft op deze manier behouden als de kinderopvang weer regulier open gaat. Voor de gemaakte kosten kunt u een tegemoetkoming krijgen tot het maximum uurtarief.

Loopt uw inkomen terug? 

Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. Wanneer u minder verdient ontvangt u meer kinderopvangtoeslag.

Vragen?

Heeft u vragen over de noodopvang? Mail dan naar kinderopvang@derondevenen.nl. Of bel 0297 - 29 18 22.