U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Vaccineren

Lees hier meer informatie over de coronavaccinatie.

Om uzelf en uw familie, vrienden en kwetsbare mensen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we verspreiding van het virus kunnen tegengaan. Als minder mensen besmet raken, kan de overheid de coronamaatregelen stap voor stap afbouwen en wordt steeds meer mogelijk. 
Elk goedgekeurd vaccin is op veel mensen getest. Zo weten we zeker dat het ons goed beschermt en veilig is. Meer informatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl.

Wanneer word ik gevaccineerd?

In Nederland bepaalt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wie wanneer gevaccineerd wordt. De snelheid van vaccineren is afhankelijk van de levering van de vaccins. De gemeente, GGD en huisartsen hebben hier geen invloed op. U krijgt een brief als u aan de beurt bent. U maakt daarna een afspraak maken met de GGD. Het vaccineren is gratis. Op de websitevan de GGD Regio Utrecht vindt u meer informatie over het vaccineren.

Vaccineren in Bowling Mijdrecht

Inwoners van De Ronde Venen kunnen zich op woensdagen in Bowling Mijdrecht laten vaccineren. De GGD regio Utrecht heeft in de bowling, Ontspanningsweg 1a in Mijdrecht, een vaccinatielocatie geopend. Tot en met eind september 2021 wordt op elke woensdag, met uitzondering van woensdag 21 juni, met Pfizer gevaccineerd. Tussen 09.30 en 14.00 uur wordt er gevaccineerd op afspraak. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kan iedereen ook zonder afspraak binnenlopen voor een vaccinatie. Er wordt gewerkt volgens het op=op principe. Neem je ID mee! Belangrijk: de vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een tweede prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk.

Waar vind ik antwoorden op mijn vragen over vaccineren?

Op de website van de rijksoverheid staan veelgestelde vragen en antwoorden en vindt u de feiten over vaccineren op een rij. Op de website van het RIVM vindt u onder meer antwoorden op vragen over werking en bijwerkingen van de vaccins.