Vaccineren

Lees hier meer informatie over de coronavaccinatie.

Om uzelf en uw familie, vrienden en kwetsbare mensen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we verspreiding van het virus kunnen tegengaan. Als minder mensen besmet raken, kan de overheid de coronamaatregelen stap voor stap afbouwen en wordt steeds meer mogelijk. 
Elk goedgekeurd vaccin is op veel mensen getest. Zo weten we zeker dat het ons goed beschermt en veilig is. Meer informatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl.

Wanneer word ik gevaccineerd?

In Nederland bepaalt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wie wanneer gevaccineerd wordt. De snelheid van vaccineren is afhankelijk van de levering van de vaccins. De gemeente, GGD en huisartsen hebben hier geen invloed op. U krijgt een brief als u aan de beurt bent. U maakt daarna een afspraak maken met de GGD. Het vaccineren is gratis. Op de websitevan de GGD Regio Utrecht vindt u meer informatie over het vaccineren.

Vaccineren in Bowling Mijdrecht

Inwoners van De Ronde Venen kunnen zich op woensdagen in Bowling Mijdrecht laten vaccineren. De GGD regio Utrecht heeft in de bowling, Ontspanningsweg 1a in Mijdrecht, een vaccinatielocatie geopend. Tot en met 1 februari 2022 wordt op elke woensdag met Pfizer gevaccineerd. Vaccineren kan alleen op afspraak. 

Boosterprik: alleen op afspraak

Ook voor de boosterprik kunt u terecht bij de Bowling Mijdrecht. Alle mensen geboren in 1939 of eerder kunnen nu telefonisch een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten. U kunt bellen naar het Klant Contact Center (KCC) van de GGD regio Utrecht: 030-630 54 00. Elke dag bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur.

Vaccineren zonder afspraak

Vaccineren zonder afspraak kan op steeds meer plekken in Nederland. Kijk op prikkenzonderafspraak.nl om te zien waar je terecht kunt. 

Waar vind ik antwoorden op mijn vragen over vaccineren?

Op de website van de rijksoverheid staan veelgestelde vragen en antwoorden en vindt u de feiten over vaccineren op een rij. Op de website van het RIVM vindt u onder meer antwoorden op vragen over werking en bijwerkingen van de vaccins.