Dienstverlening van de gemeente

Wanneer is het gemeentehuis geopend? Kan mijn afspraak bij de gemeente gewoon doorgaan?

​​​​​Is het gemeentehuis open of telefonisch bereikbaar?

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden. Het gemeentehuis is vanaf 8 juni open op maandag van 08:30 tot 20:00 uur en dinsdag t/m donderdag van 08:30 tot 13:30 uur. Op vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur. Alleen bezoekers met een afspraak kunnen op het gemeentehuis langskomen. Natuurlijk is de gemeente inwoners in geval van spoed nog graag van dienst. U kunt hiervoor het beste telefonisch een afspraak maken via 0297 29 1616.

Telefonisch blijft de gemeente op de gebruikelijke openingstijden bereikbaar. De openingstijden van de afvalbrengstations veranderen ook niet.

Heeft u een afspraak in het gemeentehuis?

Volg dan de maatregelen van het RIVM zoveel mogelijk op:

• Houd 1,5 meter afstand.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Blijf thuis bij (milde) gezondheidsklachten. Annuleer uw afspraak dan door te bellen naar 0297 29 1616.
  • Betaal het nieuwst met pin.
Is het kernteam bereikbaar?

Ja, het gemeentelijk Kernteam is bereikbaar. Heeft u hulp en ondersteuning nodig, een vraag over werk en inkomen of over het opgroeien en opvoeden van uw kinderen? Dan kunt u terecht bij het Kernteam. Deze kunt u rechtstreeks benaderen via 0297 – 29 16 02. Voor uw vragen en advies kunt u ook terecht bij de Servicepunten, bereikbaar via 0297 – 58 76 00.

Wilt u uw afspraak bij de gemeente annuleren?

Hiervoor kunt u reageren op uw bevestigingsmail. Of bel met de gemeente: 0297 29 1616 of stuur een WhatsApp-bericht: 06 - 83 48 28 78.

Is het Werkcentrum open?

Nee, het Werkcentrum is tijdelijk gesloten.

Wordt mijn uitkering nog uitbetaald?

Als u een uitkering van ons krijgt, gaat de betaling daarvan gewoon door tijdens de coronacrisis. U krijgt uw uitkering dus op de geplande datum.

Ik heb een uitkering aangevraagd. Hoe wordt de intake gedaan?

Als u een uitkering heeft aangevraagd, dan nemen wij de intake telefonisch af. U wordt benaderd door de klantmanager die uw aanvraag gaat behandelen. Houd ook uw mail in de gaten, want het kan zijn dat wij bepaalde bewijsstukken per mail bij u opvragen.

Zijn de begraafplaatsen in De Ronde Venen open?

Ja, de begraafplaatsen van De Ronde Venen zijn geopend volgens de reguliere openingstijden

Zijn de Servicepunten in De Ronde Venen open?

Ja, de Servicepunten van De Ronde Venen zijn bereikbaar. Telefonisch via 0297 58 76 00, via e-mail info@servicepuntderondevenen.nl. Je kunt ook een persoonlijke afspraak maken om langs te komen in Abcoude, Wilnis en Mijdrecht (tijdelijke locatie De Trekvogel, Karekiet 49). Maak hiervoor telefonisch een afspraak. Locatie Vinkeveen is tot nader bericht gesloten. Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 t/m 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.