Ga niet met groepen wielrenners of motoren de weg op

,,Zoek niet met grote groepen wielrenners of motorrijders de binnenwegen op.” Deze oproep deed premier Rutte dinsdagavond opnieuw. Iedereen wordt met klem verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen in je eigen buurt of omgeving naar buiten te gaan. Houd bij het naar buiten gaan anderhalve meter afstand. Dus niet met groepen motoren of wielrenners erop uit trekken.

Afgelopen weekend waren er veel motoren op de weg. Met het oog op komend Paasweekeinde krijgt dit veel aandacht in de media. Burgemeester Maarten Divendal roept iedereen dan ook op zich aan de regels te houden en de oproep van minister-president Rutte te volgen. ,,Geniet van onze gemeente, maar doe dat op een manier die past bij de regels die de overheid stelt.” De hoeveelheid en verscheidenheid aan binnenwegen, dijken en dergelijke maakt het voor een gemeente als De Ronde Venen niet mogelijk deze allemaal af te sluiten. Daarom is voor nu besloten geen wegen af te sluiten in de gemeente in het vertrouwen iedereen zoveel mogelijk thuis blijft en op een verantwoorde wijze deelneemt aan het verkeer.