Houd uw oude spullen even thuis alstublieft

Lange files en wachttijden bij de afvalbrengstations, geïrriteerde bezoekers, te weinig verwerkingscapaciteit en overbelaste medewerkers.

De afvalbrengstations in De Ronde Venen kunnen het enorme aanbod niet meer aan. Kom daarom alleen met uw afval als het echt niet anders kan.

De ‘intelligente lock-down’ grijpen veel Rondeveners aan om hun oude spullen op te ruimen. En hoewel de vaste bemensing op de afvalbrengstations is uitgebreid, komt de gemeente handen tekort om dit aanbod te verwerken.

Daarnaast mag – vanwege de veiligheid van bezoekers en personeel – slechts een beperkt aantal auto’s tegelijk op het terrein van de afvalbrengstations. Hierdoor ontstaan files op de toegangswegen.

Omleiding

Om het verkeer naar het afvalbrengstation in Mijdrecht in betere (en dus veiligere) banen te leiden, heeft de gemeente een omleidingsroute ingesteld:

• Verkeer vanaf Wilnis wordt van de Industrieweg, via de Energieweg naar de Ondernemingsweg geleid.
  • Verkeer vanuit Mijdrecht wordt van de Industrieweg, via de eerste afslag Nijverheidsweg naar de Ondernemersweg geleid.

Vermijd wachttijd en ergernis

Maar nog beter is het om de komende weken helemaal niet naar de afvalbrengstations te gaan. Een poosje wachten scheelt u een hoop wachttijd en mogelijke ergernis. De medewerkers van de afvalbrengstations zullen u er dankbaar voor zijn.