U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuwsberichten augustus 2020

• Toezicht op illegale asbestsaneringen in De Ronde Venen

27 augustus 2020

Voor het (laten) verwijderen van asbest(daken) is toestemming nodig van de gemeente en het is belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt. De omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) houdt hier toezicht op in opdracht van de gemeente De Ronde Venen.

• Online voorlichting over de Regionale Energiestrategie (RES)

21 augustus 2020

Gemeenten De Ronde Venen, Woerden, Vijfheerenlanden, Oudewater, Stichtse Vecht, IJsselstein, Lopik, en Montfoort organiseren samen een webinar over de regionale energiestrategie (RES). Maar wat is de RES nou precies? Wat betekent het voor gemeente De Ronde Venen? En hoe kunnen inwoners meepraten? Deze vragen komen aan bod tijdens de online voorlichtingsessie op woensdag 9 september van 19.30 tot 21.00 uur.

• Onderzoek in gemeente De Ronde Venen naar het gebruik van aardwarmte

21 augustus 2020

Vanaf 28 augustus vindt in de gemeente De Ronde Venen onderzoek plaats in de ondergrond. Doel van het onderzoek is om de kansen voor het gebruik van aardwarmte beter in beeld te brengen.

• Twistvliedschool decor voor film De Luizenmoeder

20 augustus 2020

Het voormalige gebouw van de Twistvliedschool aan de Kwikstaart in Mijdrecht vormt het decor van de nieuw te maken film De Luizenmoeder. Het college van B en W heeft daar 18 augustus toestemming voor gegeven. Opnamen voor de film beginnen in september.

• Oversteekplaats op Kerklaan Vinkeveen aangepast

20 augustus 2020

De voetgangersoversteekplaats op de Kerklaan in Vinkeveen wordt aangepast en veiliger gemaakt. De aanpassingen vinden dit jaar plaats. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad.

• Gemeentepagina week 34

20 augustus 2020

In de weken 31, 32, 33 en 34 verschijnt de Groene Venen niet. In deze periode kunt u het gemeentelijke nieuws en de officiële bekendmakingen hier lezen.

• Gemeentepagina week34

20 augustus 2020, pdf, 251kB
  • Gemeentepagina week 33 - Nieuwe Meerbode

13 augustus 2020, pdf, 2MB
  • Gemeentepagina week 33

13 augustus 2020

• Gemeentepagina week32

06 augustus 2020, pdf, 370kB
  • Gemeentepagina week 32

06 augustus 2020

• Nog een paar onderzoeksplekken vrij. Geef u op vóór 10 augustus

04 augustus 2020

In juli heeft de gemeente De Ronde Venen 400 gezinnen met jonge kinderen een brief gestuurd. Zij maken kans om hun tuin te laten onderzoeken op de aanwezigheid van lood. Zij wonen in een gebied met toemaakdek waar verhoogde loodgehalten in de bodem kunnen voorkomen. Veel van de gezinnen hebben zich al opgegeven voor het gratis bodemonderzoek in hun tuin. Er zijn nog een paar onderzoeksplekken vrij.