Nieuwsberichten februari 2020

• Een idee voor betere verkeersituatie in Vinkeveen

05 februari 2020

De Dorpsvisie Vinkeveen uit 2014 heeft 2 belangrijke doelen: de relatie tussen Vinkeveen en de Plassen verbeteren én een veiligere verkeersaansluiting van Vinkeveen op de N201. De uitwerking liep tot nu toe vast op de verkeerssituatie in Vinkeveen. Verschillende alternatieven zijn de afgelopen jaren onderzocht en afgevallen. Nu ligt er een nieuw idee dat de verkeerssituatie rond de Herenweg en de Kerklaan verbetert, de leefbaarheid vergroot én past bij de plannen van de provincie voor een veiligere aansluiting van Vinkeveen op de N201.

• Hang afvalzakken niet te vroeg buiten

04 februari 2020

We zien nu nog te vaak dat het afval al veel eerder aan de straat wordt gezet. Dat geeft een rommelig straatbeeld. De afvalzakken kunnen openscheuren en wegwaaien....

• Vernieuwing brandweerposten in De Ronde Venen

05 februari 2020

De vier brandweerposten van gemeente De Ronde Venen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Voor het in standhouden van de (brand)veiligheid van de inwoners is goede en efficiënte huisvesting noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom ingestemd met renovatie van de kazernes in Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis en met nader onderzoek naar een nieuwe locatie voor de post van Abcoude.

• Dit bericht kan uw leven redden

31 maart 2020

In de winter draaien we de kachel wat hoger en we houden ramen en ventilatieroosters gesloten. Lekker warm, maar ook een risico. Want als iets niet in orde is met uw verwarmingsinstallatie dan komt er een giftig gas vrij: koolmonoxide, ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Een koolmonoxidevergiftiging kan iedereen overkomen.

• Gemeentelijke belastingaanslagen 2020

24 februari 2020

Deze maand worden de aanslagen gemeentelijke belastingen verstuurd. Op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari vallen de belastingaanslagen in uw/op de (digitale) brievenbus.

• Kent u iemand die een lintje verdient?

21 februari 2020

Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding vóór 1 juni 2020.

• Informatiebijeenkomsten over plaatsing van laadpalen voor elektrische voertuigen

29 april 2020

De Ronde Venen wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat steeds meer inwoners een elektrische auto gebruiken. In samenwerking met het bedrijf Park ‘n Charge wil de gemeente verspreid over De Ronde Venen 18 laadpalen plaatsen zodat inwoners hun auto kunnen opladen. Tijdens informatieavonden op 3 en 11 maart geven Park ’n Charge en de gemeente algemene uitleg over het waarom van de laadpalen. Inwoners zijn van harte uitgenodigd de avonden de te bezoeken, vragen te stellen en een reactie te geven.

• Nieuwe monumenten voor gemeente De Ronde Venen?

21 februari 2020

In de acht dorpen van De Ronde Venen staan veel historische gebouwen. Een klein deel hiervan is zó bijzonder dat de gemeente ze voor de toekomst wil behouden. Deze molens, gemalen, boerderijen, woonhuizen, bruggen en forten zijn onderdeel van de geschiedenis van de gemeente. Om dit verhaal te kunnen vertellen en om de gebouwen voor de volgende generaties te bewaren, krijgt een aantal in 2020 de status van gemeentelijk monument.

• Iedereen actief verlengd tot december 2020

26 mei 2020

Heeft u een laag inkomen en te weinig geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is de regeling Iedereen Actief interessant voor u. Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor culturele en sportieve activiteiten.

• Uitgesteld: inloopbijeenkomst 17 maart in De Vink

13 maart 2020

De inloopbijeenkomst over een andere verkeersstructuur in Vinkeveen gaat op 17 maart niet door. Aanleiding zijn de adviezen die het kabinet heeft gegeven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voor de bijeenkomst wordt een andere datum gekozen. Het kabinet heeft donderdag 12 maart een aantal adviezen gegeven om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. De gemeente houdt zich daaraan. Een van de adviezen is bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Op basis daarvan heeft de gemeente besloten de inloopbijeenkomst uit te stellen.
    De adviezen van het kabinet gelden tot en met 31 maart, maar dit kan wijzigen. Een nieuwe datum voor de inloopbijeenkomst is dan ook nog niet bekend.

U leest hieronder de oorspronkelijke uitnodiging.