U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Iedereen actief verlengd tot en met december 2020

Heeft u een laag inkomen en te weinig geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is de regeling Iedereen Actief interessant voor u. Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor culturele en sportieve activiteiten.

Waarvoor kunt u een vergoeding krijgen?

U kunt bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor een abonnement op de sportschool, lidmaatschap van de sportclub, toneelgroep, bibliotheek of muziekvereniging. Of u krijgt een financieel steuntje in de rug bij het kopen van kaartjes voor musea of het theater. Als u nog geen zwemdiploma heeft kunt u de vergoeding ook gebruiken voor zwemles.

Wat is de maximale vergoeding?

De maximale vergoeding voor Iedereen Actief bedraagt € 100. Indien de activiteit goedkoper is dan € 100 wordt alleen de kostprijs vergoed. De vergoeding is niet bedoeld voor het aanschaffen van materialen zoals sportkleding of een muziekinstrument. Iedereen Actief is een proef en beschikbaar tot en met december 2020.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

  • U bent inwoner van De Ronde Venen.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • Uw gezamenlijk totaal inkomen is niet meer dan 120 % van de bijstandsnorm. In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld bij een scheiding of faillissement) kan een uitzondering worden gemaakt.
  • U heeft nog niet eerder meegedaan aan Iedereen Actief. Wie in 2019 al € 100,- heeft gekregen, kan dit in 2020 niet nogmaals aanvragen.

Jonger dan 18 jaar?

De Stichting Jongeren Actief maakt sport en cultuur mogelijk voor kinderen en jongeren (onder de 18 jaar) uit gezinnen met kleine inkomens. Bij het Servicepunt kunt u hier informatie over krijgen en een aanvraag doen. Waar kan ik een aanvraag doen? U kunt een aanvraag doen via het Servicepunt voor wonen, welzijn en zorg. Het Servicepunt beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden voor deelname. Kijk op www.servicepuntderondevenen.nl of bel met het Servicepunt via 0297 58 7600.