Ondersteuning van sportverenigingen die activiteiten organiseren voor eenzame ouderen

Wethouder Rein Kroon (Sport) overhandigt maandag 24 februari officieel het eerste budget uit de regeling waarmee sportverenigingen worden ondersteund die activiteiten organiseren voor eenzame ouderen. Dit gebeurt om 19.30 uur bij CSW, Pieter Joostenlaan 7 in Wilnis. Tijdens de bijeenkomst vertelt het Dreamteam van CSW wat het doet en wordt nadere uitleg gegeven over de regeling. De media is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Sportverenigingen zijn bij uitstek een plaats om elkaar ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Dat kan tijdens het sporten of langs de lijn, maar ook bij nevenactiviteiten zoals een spelletjesavond, samen koken of het doen van vrijwilligerswerk voor de club. Al deze gezellige activiteiten zijn belangrijk in de strijd tegen eenzaamheid.

Stimuleringsregeling

Onder het motto ‘samen zijn we één tegen eenzaamheid’ kent de gemeente een stimuleringsregeling voor sportverenigingen die activiteiten organiseren voor (eenzame) ouderen. Verenigingen die een ouderencommissie willen instellen of op dit moment al activiteiten organiseren kunnen activiteitenbudget aanvragen bij de gemeente.

Dreamteam van CSW

Het Dreamteam van CSW is een groep actieve vrijwilligers met hart voor de club. Maandagavond 24 februari vertelt het team wat het doet en legt CSW uit hoe belangrijk het Dreamteam voor de vereniging is. Wethouder Rein Kroon reikt het eerste budget vanuit de stimuleringsregeling uit aan CSW en vertelt hoe de regeling werkt.

Aanmelden kan door een email te sturen naar sport@derondevenen.nl.