U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuwsberichten januari 2020

• Geslaagde bijeenkomst duurzaam eventmanagement

30 januari 2020

Afgelopen maandag vond in het Event Station in Mijdrecht een inspiratiesessie ‘duurzaam eventmanagement’ plaats. Tijdens deze bijeenkomst wisselden organisatoren van evenementen en de gemeente ideeën uit over het verduurzamen van evenementen.

• Integrale controle op de Winkeldijk in Abcoude

29 januari 2020

Op vrijdag 17 januari heeft gemeente De Ronde Venen een integrale controle uitgevoerd op een stuk grond van de Winkeldijk in Abcoude. Dit gebeurde in samenwerking met de politie, Stedin, de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Vanuit de gemeente waren de afdelingen Toezicht en Handhaving, Integrale Veiligheid en Burgerzaken betrokken.

• BuurtAED Waterlelie in Wilnis in gebruik genomen

23 januari 2020

Wethouder Alberta Schuurs heeft in Wilnis aan de Waterlelie een AED overhandigd aan de buurt. Het initiatief voor de aanschaf van een zogenaamde BuurtAED komt van de buurtbewoners. Met hulp van HartslagNu en samen met de buurt is geld opgehaald voor een AED. De gemeente zorgde voor een speciale buitenkast, waarna het AED Reanimatieteam een geschikte ophangplek uitkoos. De BuurtAED is 24 uur per dag beschikbaar voor burgerhulpverleners.

• Zorg om stijging van online fraude

20 januari 2020

De criminaliteitscijfers 2019 van de gemeente De Ronde Venen laten twee tegengestelde trends zien: een flinke daling van woninginbraken en autokraken gecombineerd met een opvallende stijging van online fraude. In totaal is het aantal geregistreerde misdrijven in 2019 in De Ronde Venen met 4 procent gestegen ten opzichte van 2018.

• Word ook dementievriendelijk!

20 januari 2020

Wilt u weten hoe u dementie kunt herkennen? En hoe u contact kunt maken met mensen die hieraan lijden? Volg dan de gratis training Samen Dementievriendelijk. Alle inwoners van De Ronde Venen zijn van harte uitgenodigd. De circa 2,5 uur durende training geeft concrete handvatten en heldere tips.

• Eerste uitreiking van de Rondeveense Toppers, één groot succes!

16 januari 2020

Woensdag was het eindelijk zover: de allereerste Rondeveense Toppers werden uitgereikt. Onder luid applaus van familie, vrienden en andere genodigden ontvingen 22 kinderen hun welverdiende jeugdlintje. Alle kinderen vormen door hun maatschappelijke inzet een inspirerend voorbeeld voor anderen. Gemeente De Ronde Venen vindt het daarom belangrijk dat deze kinderen in het zonnetje worden gezet. Zó kwam het idee van De Rondeveense Toppers tot stand.

• Groot onderhoud aan Proostdijlaantje Mijdrecht

15 januari 2020

Waternet gaat samen met gemeente De Ronde Venen groot onderhoud uitvoeren aan het Proostdijlaantje in Mijdrecht. De dijk waarop het wandelpad ligt, wordt verhoogd. Een aantal bomen langs de dijk wordt gekapt. Op 6 februari 2020 is er in het gemeentehuis in Mijdrecht een inloopbijeenkomst. Hier kunt u meer informatie krijgen over de plannen. De bijeenkomst duurt van 19.00 uur tot 21 uur. U kunt zelf bepalen hoe laat u komt.

• Nieuwjaarsreceptie en kramenmarkt op 6 januari in de Willisstee

02 januari 2020

Op maandag 6 januari 2020 vindt van 19.00 tot 22.00 uur de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie plaats in de Willisstee in Wilnis. De nieuwjaarsreceptie wordt gehouden samen met de kramenmarkt, waar Rondeveense verenigingen, instellingen en instanties zich presenteren.