U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuwsberichten juli 2020

• Gemeentepagina week 31

30 juli 2020

In de weken 31, 32, 33 en 34 verschijnt de Groene Venen niet. In deze periode kunt u het gemeentelijke nieuws en de officiële bekendmakingen hier lezen.

• Gemeentepagina week 31

30 juli 2020, pdf, 594kB
  • Gemeente zoekt lokale (online) winkeliers die energiebesparende producten aanbieden

28 juli 2020

Eind september ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over energiebesparende maatregelen. Ook ontvangen inwoners een persoonlijke waardeboncode waarmee zij €70,- korting krijgen voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in huis.

• De Ronde Venen vraagt hulp van tuineigenaren met jonge kinderen

28 juli 2020

Van oudsher heeft onze gemeente een groot gebied met toemaakdek waar verhoogde loodgehalten in de bodem kunnen voorkomen. In dit gebied heeft de gemeente De Ronde Venen 400 gezinnen met jonge kinderen een brief gestuurd. Zij maken kans om hun tuin te laten onderzoeken op lood.

pbweek30_20049_Dringende oproep wethouder Kiki Hagen aan de gezinnen die een brief hebben ontvangen voor deelname bodemonderzoek meld u aan!

• Gemeentepagina gaat tijdelijk verhuizen

23 juli 2020
  • De Ronde Venen op weg naar een klimaatneutrale gemeente

22 juli 2020

Een groot deel van onze inwoners ziet dat er veranderingen op komst zijn en is bereid om daaraan mee te werken. Dat zien we in onze gemeente bijvoorbeeld aan de groei van het aantal huizen met zonnepanelen. Toch merken we dat inwoners ook veel vragen hebben, bijvoorbeeld over wat het betekent om geen aardgas meer te gebruiken. Maar ook hoe wij als gemeente duurzame energie op gaan wekken. In dit bericht geven we u graag antwoord op enkele vragen.

• Groen licht voor uitbreiding Bedrijventerrein Mijdrecht

10 juli 2020

Ondernemers op het Bedrijventerrein in Mijdrecht hebben dringend behoefte aan meer ruimte. Dat bleek vorig jaar uit een ruimtebehoefte-onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren. De peiling maakte deel uit van een breed onderzoek naar de toekomst van het Bedrijventerrein Mijdrecht, in het kader van de Omgevingsvisie. Alle resultaten zijn samengevoegd in het zogeheten Oogstdocument. Met het vaststellen van dit document heeft de gemeenteraad ingestemd met de uitbreiding van het bedrijventerrein met 12 hectare aan de noord- of oostzijde van het huidige gebied.

• Provincie en gemeente samen aan de slag

09 juli 2020

Het eerste werkbezoek van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht sinds maanden bracht hen op dinsdag 30 juni naar De Ronde Venen. Met het college van burgemeester en wethouders zijn belangrijke dossiers besproken waarin de provincie en de gemeente samen optrekken.

• Gewijzigde papierinzameling in juli

02 juli 2020

In de maand juli wordt het papier in de kernen op een andere dag opgehaald. Reden hiervoor is het coronavirus. De chauffeurs van de wagens komen uit verschillende regio’s. Om eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen en vrijwilligers te beschermen, wordt de inzameling door medewerkers van Remondis gedaan. Daarbij zijn geen vrijwilligers actief.

• Onderzoek naar verbeteren verkeersstructuur Vinkeveen

02 juli 2020

De gemeente wil de overlast van verkeer in Vinkeveen verminderen. Dagelijks rijdt veel verkeer over de Herenweg en de Kerklaan. Ook op andere wegen is het druk en het is soms moeilijk Vinkeveen via de op- of afrit van de N201 uit of in te rijden.

• Meer leefgebied voor moerasvogels in Groot Mijdrecht Noord-Oost

01 juli 2020