Gemeente zoekt lokale (online) winkeliers die energiebesparende producten aanbieden

Eind september ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over energiebesparende maatregelen. Ook ontvangen inwoners een persoonlijke waardeboncode waarmee zij €70,- korting krijgen voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in huis.

De gemeente vraagt bouwmarkten en andere (online) verkooppunten van deze energiebesparende producten om zich aan te melden voor dit project. De bedrijven worden toegevoegd als verkooppunt op de website zodat inwoners weten waar ze energiebesparende producten kunnen kopen. 

Woonlasten verlagen met kleine energiebesparende producten

De meeste woningeigenaren weten dat zij met behulp van isolatiemaatregelen en het plaatsen van zonnepanelen hun energierekening drastisch kunnen verlagen en hun wooncomfort flink kunnen verhogen. Het effect van de kleinere energiebesparingsproducten is minder bekend. Terwijl het aanbrengen ervan eenvoudig is en veel oplevert. Een LED-lamp is al snel 90% zuiniger dan een gloeilamp en bovendien gaat een LED-lamp veel langer mee. Tochtstrips helpen je niet alleen om minder gas te verbruiken, maar ook om de tocht in huis te verminderen. Zo zijn er nog veel meer producten, die woningeigenaren helpen goedkoper en prettiger te wonen. 

Lokale vraag en lokaal aanbod

Met deze actie wil de gemeente woningeigenaren helpen om hun energierekening te verlagen en lokale bouwmarkten en andere (online) verkooppunten ondersteunen door vraag naar energiebesparende producten te creëren. Langs deze weg roept de gemeente winkeliers op zich aan te melden

Woningeigenaren kunnen bij aangesloten winkels energiebesparende producten aanschaffen. Vervolgens dienen zij de waardebon en het aanschafbewijs via de website van Winst uit je woning in. Winst uit je woning controleert de indiening en zorgt samen met de gemeente dat het bedrag na goedkeuring van de indiening op de rekening van de bewoner wordt gestort. De indiening is voor woningeigenaren heel eenvoudig, aangesloten winkels hoeven niets te doen. 

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief.