Nieuwsberichten maart 2020

• Wat is uw mening over parkeren in Abcoude?

02 maart 2020

Vul de enquête in op www.derondevenen.nl/parkerenabcoude

• Eerste digitale geboorteaangifte in De Ronde Venen

09 maart 2020

Op 25 februari jl. werd om 4.38 uur ‘s morgens in Abcoude Maxim Christmann geboren. Zo klein als hij is, heeft hij in gemeente De Ronde Venen voor een primeur gezorgd: de eerste digitale geboorteaangifte.

• Muzikanten en zangers gezocht voor Bevrijdingsconcert De Ronde Venen

03 maart 2020

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Om dit te vieren zijn er op 5 mei tal van festiviteiten. In De Ronde Venen organiseren inwoners een Bevrijdingsfestival in het Speelwoud in Wilnis. Het avondprogramma bestaat uit een concert van Rondeveense muzikanten, zangers en zangeressen. Zij spelen 75 jaar muziekgeschiedenis – van Vera Lynn tot Armin van Buuren. Op dit moment doen al 100 inwoners van verschillende verenigingen mee. En er is nog plaats voor meer!

• Meer kosten voor jeugdzorg bij gemeente De Ronde Venen

03 maart 2020

Bij een grote meerderheid van de gemeenten in de provincie Utrecht zijn de uitgaven binnen de jeugdzorg hoger dan de inkomsten die daarvoor door het Rijk beschikbaar worden gesteld. Dit schrijft de provincie Utrecht in een brief aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën. Net als de buurgemeenten heeft ook gemeente De Ronde Venen meer kosten voor jeugdzorg dan vooraf begroot was. Het gaat om 1,5 miljoen euro in 2019.

• Woningen op bedrijventerrein Amstelhoek stap dichterbij

31 maart 2020

Op 3 maart 2020 hebben wethouder Rein Kroon (Wonen) en drie projectontwikkelaars een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van bedrijventerrein Amstelhoek ondertekend.

• Muzikanten en zangers gezocht voor Bevrijdingsconcert De Ronde Venen

10 maart 2020

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Om dit te vieren zijn er op 5 mei tal van festiviteiten. In De Ronde Venen organiseren inwoners een Bevrijdingsfestival in het Speelwoud in Wilnis. Het avondprogramma bestaat uit een concert van Rondeveense muzikanten, zangers en zangeressen. Zij spelen 75 jaar muziekgeschiedenis – van Vera Lynn tot Armin van Buuren. Op dit moment doen al honderd inwoners van verschillende verenigingen mee. En er is nog plaats voor meer!

• Op weg naar een klimaatneutrale gemeente

11 maart 2020

Gemeente De Ronde Venen wil in 2040 klimaatneutraal te zijn. Dit houdt in dat we evenveel energie opwekken als dat we uitstoten. Een circulaire economie (kringloopeconomie) speelt hierin een belangrijke rol. Door afval te zien als grondstof, kunnen we uit ons afval grondstoffen halen voor nieuwe producten. Het goed scheiden van afval is hiervoor noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom maatregelen voor op het gebied van de ophaalfrequentie van restafval en gedifferentieerde tarieven.

• Papierinzameling in Wilnis verschoven van zaterdag 21 maart naar woensdag 25 maart

19 maart 2020

De inzameling van oud-papier in Wilnis gaat zaterdag 21 maart niet door. Daarvoor in de plaats wordt het papier op woensdag 25 maart opgehaald. Zorg ervoor dat uw papiercontainer vóór 7.30 uur aan de straat staat.

• Schiphol en LVNL presenteren nieuwe maatregelen om geluidshinder te beperken

31 maart 2020

Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol hebben de afgelopen tijd gewerkt aan maatregelen om de geluidsoverlast in de omgeving te beperken en de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Het programma hinderreductie van Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland is inmiddels gepubliceerd. Op deze website ziet u welke onderzoeken en maatregelen zij willen nemen om de hinder die in de omgeving ervaren wordt te verminderen.

• Hond aanlijnen? Poep opruimen? Daar wordt iedereen blij van!

31 maart 2020

Honden zorgen voor plezier en levendigheid. Een hond maakt onderdeel uit van het huishouden en is een trouwe kameraad. Het is fijn om met de hond buiten te lopen. Wel geldt een aantal regels voor honden en hun baasjes, om te voorkomen dat de honden overlast veroorzaken.

• Takkendag: donderdag 16 april

31 maart 2020

Op donderdag 16 april wordt in de hele gemeente snoeihout ingezameld. Op deze takkendag kunnen bewoners hun grof tuinafval gratis aanbieden langs de openbare weg.