U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuwsberichten november 2020

• Vogelgriep vastgesteld bij een hobby pluimveelocatie in Mijdrecht

28 november 2020

In Mijdrecht (gemeente De Ronde Venen, provincie Utrecht) is bij een hobbylocatie met diverse vogels vogelgriep (H5) vastgesteld. Dit meldt het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op zaterdag 28 november. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de vogels op de locatie geruimd. En omdat het om ongeveer 300 vogels gaat, zijn voor het gebied rond de locatie vervoersbeperkingen ingesteld.

• Ondernemers in gesprek met Staatssecretaris Mona Keijzer tijdens Dag van de Ondernemer

20 november 2020

Vrijdag 20 november lunchten vijf ondernemers uit De Ronde Venen met Staatssecretaris Mona Keijzer. Deze lunch vond plaats in het kader van de Dag van de Ondernemer. Tijdens de lunchbijeenkomst spraken de ondernemers, Staatssecretaris Mona Keijzer en wethouder Economische Zaken Rein Kroon over de huidige ontwikkelingen en toekomst van het midden-en kleinbedrijf.

• Duurzaamheidspartners lanceren vragenlijst over circulaire materialen

04 november 2020

De Ronde Venen kenmerkt zich door veel bedrijvigheid, een grote agrarische sector, waterrecreatie en wonen vlakbij Amsterdam en Utrecht. In 2018 hebben verschillende bedrijven zich gevormd tot een netwerk die duurzaamheid omarmen in hun visie en kernactiviteiten, Duurzaamheidpartners De Ronde Venen.

• Plan voor herplaatsing voetbal- en basketbalkooi in Mijdrecht

04 november 2020

Jongeren hebben de wens geuit om een voetbal- en basketbalvoorziening te plaatsen in Mijdrecht. De kooi van de Rondweg ligt in de opslag, en kan opnieuw worden geplaatst.

• Overlast van verkeerd gestalde fietsen aangepakt

04 november 2020

De gemeente gaat de overlast van verkeerd gestalde fietsen bij de halte Mijdrecht-centrum aan de Rondweg en het station Abcoude aanpakken. Vanaf 28 oktober wordt eerst 2 weken gewaarschuwd. Aan verkeerd gestalde fietsen wordt dan een kaartje bevestigd met een waarschuwing. Vanaf 11 november worden fietsen die niet in de stalling staan verwijderd.

• Gemeente helpt inwoners hun energierekening omlaag te brengen

04 november 2020

Woningeigenaren in De Ronde Venen hebben in september een waardebon van € 70,- ontvangen. Met de waardebon kunnen inwoners energiebesparende producten kopen bij bouwmarkten en webwinkels. In totaal is er €282.025,- beschikbaar in de gemeente voor de actie. Op winstuitjewoning.nl is te zien hoeveel geld er nog beschikbaar is. Als het geld op is, vervalt de waardebon.