Duurzaamheidspartners lanceren vragenlijst over circulaire materialen

De Ronde Venen kenmerkt zich door veel bedrijvigheid, een grote agrarische sector, waterrecreatie en wonen vlakbij Amsterdam en Utrecht. In 2018 hebben verschillende bedrijven zich gevormd tot een netwerk die duurzaamheid omarmen in hun visie en kernactiviteiten, Duurzaamheidpartners De Ronde Venen.

Ondanks corona zijn Duurzaamheidpartners de Ronde Venen doelgericht actief gebleven de afgelopen maanden. De werkgroep circulair werken & wonen wil de afvalstromen bij bedrijven uit onze gemeente beter in beeld krijgen. Alle bedrijven uit de Ronde Venen, welke in het bezit zijn van afvalstromen, nodigen zij dan ook uit deze vragenlijst in te vullen. Dat kan via www.derondevenen.nl/afvalstromen.

Afval als grondstof

De circulaire economie draait op volle toeren. Een aandachtspunt hierbij is het beter scheiden van afval. Want goed afval scheiden bespaart energie en vermindert de CO2-uitstoot. Ook zorgt het ervoor dat we afval als grondstof kunnen gebruiken voor nieuwe producten.

Afval zo goed mogelijk scheiden

Duurzaamheidspartners van De Ronde Venen streeft ernaar al het bedrijfsafval gescheiden aan te bieden, zodat het direct geschikt is als grondstof. Voor het overige bedrijfsafval willen we het vervoer van afval optimaliseren. Dit alles tegen zo laag mogelijke kosten. Door het invullen van de vragenlijst helpt u ons enorm. Het kost slechts een paar minuten van uw tijd. 

Wat doen we met de resultaten?

Na de sluitingsdatum analyseren we alle ingevulde vragenlijsten. Dit gebruiken we als input waarmee we in het voorjaar van 2021 een circulaire materialen beursvloer organiseren. Met als doel: matches tussen bedrijven. Wat voor de één afval is zou als grondstof kunnen dienen voor de ander.

Ook duurzaam ondernemen? Teken het manifest!

Wilt u zich als bedrijf ook willen inzetten voor een circulaire economie, duurzame bedrijfsvoering en bewustwording op het gebied van duurzaamheid? Teken dan hier het manifest! Ga daarvoor naar www.derondevenen.nl/manifest. 

U ontvangt dan ook informatie over onder andere duurzame evenementen, nieuws over innovaties als een energie-monitoringsdashboard, zonnepanelen op bedrijfsdaken, circulair inkopen en aanbesteden.