Overlast van verkeerd gestalde fietsen aangepakt

De gemeente gaat de overlast van verkeerd gestalde fietsen bij de halte Mijdrecht-centrum aan de Rondweg en het station Abcoude aanpakken. Vanaf 28 oktober wordt eerst 2 weken gewaarschuwd. Aan verkeerd gestalde fietsen wordt dan een kaartje bevestigd met een waarschuwing. Vanaf 11 november worden fietsen die niet in de stalling staan verwijderd.

Reizigers stallen hun fiets bij bushaltes en het station Abcoude regelmatig buiten de fietsenrekken. Dit belemmert de doorgang voor voetgangers en zorgt voor een rommelige aanblik. In het voorjaar zijn bij bushaltes en het station Abcoude een groot aantal fietswrakken en weesfietsen (fietsen die zijn achtergelaten en niet meer worden gebruikt) verwijderd. Hiermee is veel stallingsruimte vrijgekomen, voldoende om alle fietsen in de fietsenrekken te stallen.

Desondanks zetten reizigers hun fiets regelmatig buiten de rekken. Dit gebeurt vooral bij de halte Mijdrecht-Centrum en bij het station Abcoude. De gemeente laat deze verkeerd gestalde fietsen vanaf 11 november verwijderen. Daarvoor wordt gedurende 2 weken gewaarschuwd dat er strenger wordt opgetreden tegen fietsen die buiten de rekken staan. 
De eigenaar kan na 11 november zijn of haar verwijderde fiets ophalen bij de gemeentewerf in Mijdrecht (als deze bij halte Mijdrecht-Centrum stond) of in Abcoude (voor verkeerde geparkeerde fietsen bij station Abcoude).