U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuwsberichten oktober 2020

• Servicepunten nemen Eerste Hulp Bij Dementie-koffers in ontvangst

27 oktober 2020

Ook in coronatijd werkt De Ronde Venen aan een dementievriendelijke gemeente. Vanwege de beperkende maatregelen gaan de Alzheimer Cafés, (voorlichtings)bijeenkomsten en trainingen niet door. Maar de behoefte aan informatie is er wel. Daarom wordt steeds gezocht naar manieren om toch informatie te verstrekken aan inwoners met dementie en mantelzorgers. Onder meer via de Eerste Hulp Bij Dementie- ofwel EHBD-koffers. Deze zijn vanaf nu te leen bij de Rondeveense Servicepunten.

pbweek44_20081_EHBD-koffers in ontvangst genomen

• Studio110 Architectuur ontwerpt nieuw onderwijsgebouw in Mijdrecht

27 oktober 2020

Studio110 Architectuur uit Vinkeveen gaat een nieuw onderwijsgebouw voor aan Hofland in Mijdrecht ontwerpen. Vandaag, 26 oktober, is de opdracht hiervoor door de gemeente getekend. Het nieuwe gebouw, met nu nog de naam ‘Kindcentrum Hofland’, biedt onderdak aan twee samenwerkende basisscholen en kinderopvang. Naar verwachting is het gebouw in 2023 gereed.

• Uitnodiging participatie zoekgebieden windenergie Amsterdam

22 oktober 2020

Er komen zo’n 17 extra windmolens in de stad. De vraag is nog: waar moeten ze komen?

• Koninklijke onderscheiding voor professor Frank Snoek

19 oktober 2020

Professor Frank Snoek uit Abcoude is vrijdag 16 oktober benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn baanbrekende wetenschappelijke werk op het gebied van de medische psychologie. Loco-burgemeester Rein Kroon verraste Snoek met de onderscheiding tijdens het congres ter ere van de Nationale Diabetes Dag 2020 dat werd gehouden in Nieuwegein. De versierselen werden hem opgespeld door zijn vrouw.

• Gemeente geeft ‘weesfietsen’ aan De Fietsenwerkplaats

15 oktober 2020

Voor de zomer heeft de gemeente een groot aantal fietswrakken en ‘weesfietsen’ verwijderd. Dit gebeurde bij diverse bushaltes en bij het Station Abcoude. Zo’n 60 van deze fietsen zijn beschikbaar gesteld aan De Fietsenwerkplaats. Jongeren knappen deze fietsen op.

• Informatiebijeenkomst over Tiny Forest Johan van Renessestraat in Mijdrecht

15 oktober 2020

De Ronde Venen is vorig jaar geselecteerd om samen met het IVN drie ‘Tiny Forests’ aan te leggen in de gemeente. Een Tiny Forest is een klein stukje hoogwaardige natuur, ongeveer zo groot als een tennisbaan, dat uitgroeit tot een divers minibos.

• Wijziging SyntusFlex tijdens afsluiting Pieter Joostenlaan Wilnis

15 oktober 2020

In verband met het geringe gebruik en de aangescherpte Corona (Covid-19) maatregelen hebben de gemeente en Syntus in gezamenlijk overleg besloten SyntusFlex vanaf maandag 19 oktober af te schalen.

• Ruimen graven op begraafplaatsen Abcoude, Baambrugge en Wilnis

14 oktober 2020

Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Abcoude, Baambrugge en Wilnis zijn ze deze week begonnen met het ruimen van 58 graven.

• Webinar: Hoe maken we De Ronde Venen aardgasvrij?

12 oktober 2020

De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht. Dit betekent dat ook in De Ronde Venen het aardgas verdwijnt op termijn. Gemeente De Ronde Venen heeft zich als doel gesteld om in 2040 aardgasvrij te zijn. Op 27 oktober en 2 november houdt de gemeente daarom een webinar om inwoners te informeren over een aardgasvrije gemeente. Hoe verwarmen we woningen in de toekomst? Welke alternatieven zijn er? Hoe gaat het overstappen op een andere warmtebron eruitzien? Wat betekent dit voor u?

• Mondkapjes in het gemeentehuis

08 oktober 2020

Op 30 september heeft het kabinet dringend geadviseerd om per direct in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Het advies heeft gevolgen voor de regels voor bezoekers van het gemeentehuis.

• Sponsor of adopteer een bankje in park, plein of straat

08 oktober 2020

Een zitbankje om uit te rusten en te genieten van het groen. Een bankje waarop je zit om naar de spelende kinderen te kijken. Een plek waar je even kunt zitten om een mooi uitzicht te bekijken tijdens een wandeling of fietstocht. De Ronde Venen kent veel bankjes waarop het prettig is even tot rust te komen. Als het aan burgemeester en wethouders ligt, krijgen inwoners en bedrijven de mogelijkheid een bankje te adopteren of te sponsoren. Een mooie mogelijkheid om meer en mooiere bankjes te plaatsen.

• Geen nieuwe weg ten westen van Vinkeveen

08 oktober 2020

De provincie Utrecht wil niet meewerken aan de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg ten westen van Vinkeveen. De aanleg van de weg is een van de varianten die wordt bekeken om de verkeersstructuur van Vinkeveen te verbeteren. Naar andere varianten wordt de komende tijd nader onderzoek gedaan. Naar verwachting neemt de gemeenteraad hierover in december een besluit.

• Doet u mee met stoptober?

01 oktober 2020

Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. Toch blijkt uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag wil stoppen. De vraag is alleen: wanneer?

• Vergaderingen raadscommissies

01 oktober 2020

Op donderdag 1 oktober zijn er twee vergaderingen van de gemeenteraad.