U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Gemeente geeft ‘weesfietsen’ aan De Fietsenwerkplaats

Voor de zomer heeft de gemeente een groot aantal fietswrakken en ‘weesfietsen’ verwijderd. Dit gebeurde bij diverse bushaltes en bij het Station Abcoude. Zo’n 60 van deze fietsen zijn beschikbaar gesteld aan De Fietsenwerkplaats. Jongeren knappen deze fietsen op.

De fietsenstallingen bij diverse bushaltes in de gemeente, zoals de Rondweg in Mijdrecht, en Station Abcoude werden bezet door fietswrakken en fietsen die al lange tijd niet meer werden gebruikt, zogenaamde weesfietsen. Kansis Groen voerde in opdracht van de gemeente een actie uit om deze fietsen op te ruimen. Eerst werden ze van een label voorzien waarop stond dat ze binnen 8 dagen (wrakken) en 28 dagen (weesfietsen) zouden worden verwijderd als de eigenaar dat niet zou doen. Werd daar geen gehoor aan gegeven, dan werd de fiets weggehaald. Een groot aantal fietsen werd verwijderd.

Nu maakt De Fietsenwerkplaats dankbaar gebruik van het bruikbare deel van de fietsen. Jongerenwerk De Ronde Venen heeft afgelopen week rond de 60 fietsen opgehaald bij de werven in Mijdrecht en Abcoude. Deze fietsen worden in De Fietsenwerkplaats op de locatie van het Jongerenwerk door de jongeren opgeknapt en voor een lage prijs verkocht.