Ruimen graven op begraafplaatsen Abcoude, Baambrugge en Wilnis

Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Abcoude, Baambrugge en Wilnis zijn ze deze week begonnen met het ruimen van 58 graven.

Van deze graven is de uitgiftetermijn verlopen en hebben nabestaanden afstand gedaan. Het gaat om 19 graven in Abcoude, 2 in Baambrugge en 37 in Wilnis.

Het werk is niet zichtbaar voor bezoekers. Het ruimen gebeurt afgeschermd van de omgeving. Op de begraafplaatsen hangt op het informatiebord een lijst. Daarop staat om welke particulieren en algemene graven het gaat.

Gedenkboom om nabestaanden te herdenken

Om nabestaanden een mogelijkheid te geven hun dierbaren te gedenken, is er een gedenkboom op elke begraafplaats. De gedenkboom is een cortenstalen boom met koperen bladeren. Daarop kan de naam, geboortedatum en overlijdensdatum van een overleden persoon worden gegraveerd. Op deze manier is er toch een plek om de overledenen rustig te kunnen gedenken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

We helpen u graag. U kunt contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats via 0297-29 16 16 of een e-mail sturen naar info.begraafplaats@derondevenen.nl