U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuwsberichten september 2020

• Vraag tijdig een nieuwe parkeerontheffing aan

23 september 2020

Bij controles is gebleken dat er nog veel verlopen parkeerontheffingen liggen. Het gaat om de parkeerontheffingen voor de parkeerschijfzone Vinkeveen. De meeste ontheffingen waren geldig tot 31 maart 2020.

• Extra maatregelen om verdere verspreiding corona te stoppen

Het aantal coronabesmettingen in het land stijgt. In de regio Utrecht is het aantal besmettingen sinds begin deze maand verdubbeld. Belangrijkste oorzaak is dat niet iedereen de regels om besmetting te voorkomen naleeft. De stijging is vooral te zien in dicht bevolkte gebieden. Daarom heeft het Kabinet besloten om in zes Veiligheidsregio’s in de Randstad extra maatregelen te nemen om risicovolle groepsvorming tegen te gaan en wordt een verplichte sluitingstijd voor de horeca ingesteld. Deze maatregelen zijn vanaf zondag 20 september 18.00 uur van kracht.

• Gemeente De Ronde Venen zoekt nieuwe monumenten

10 september 2020

In de acht dorpen van De Ronde Venen staan veel historische gebouwen. Een klein deel hiervan is zó bijzonder, dat de gemeente ze voor de toekomst wil behouden. Deze molens, gemalen, boerderijen, woonhuizen, bruggen en forten zijn onderdeel van de geschiedenis van de gemeente. Om dit verhaal te kunnen vertellen en om de gebouwen voor de volgende generaties te bewaren, krijgt een aantal in 2020 de status van gemeentelijk monument.

• Meld je aan voor schoonmaakacties zwerfafval

03 september 2020

Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar! Doel is om samen zoveel mogelijk zwerfaval op te ruimen. Dit doen we ook in onze gemeente, samen met verschillende andere organisaties.