U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuwsberichten september 2020

• De Nationale Sportweek in De Ronde Venen

17 september 2020

Vrijdag 18 september is officiële opening van de Nationale Sportweek. Wethouder Rein Kroon hijst de nationale sportweekvlag om 15.30 uur op het Raadhuisplein. Daarna is er een sportieve warming-up onder leiding van onze buurtsportcoach Jos Kooijman. En iedereen kan meedoen aan het lokale NK stoepranden.

• Reële begroting om inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen

17 september 2020

Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag 17 september de gemeenteraad de concept programmabegroting 2021 aangeboden. Net als bij veel andere gemeenten staan de financiën bij De Ronde Venen onder druk als gevolg van stijgende kosten. Het college stelt de gemeenteraad voor een aantal keuzes te maken om het huishoudboekje weer op orde te krijgen. De gemeenteraad behandelt de begroting in zijn raadsvergaderingen op 28 en 29 oktober 2020.

• Doe mee aan World Cleanup Day in De Ronde Venen

17 september 2020

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. In ruim 180 landen geven mensen onze planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel is om samen zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Ook in De Ronde Venen worden die dag diverse opruimacties georganiseerd.

• Reguliere route bouwverkeer Abcoude

16 september 2020

In de Stationsstraat van Abcoude worden in het nieuwbouwproject 'Tussen Gein & Angstel' 4 nieuwbouwwoningen gebouwd. Om de overlast van het bouwverkeer voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, heeft de gemeente verschillende routes laten onderzoeken. Op basis van het onderzoek heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het bouwverkeer via de reguliere route (Amsterdam Zuidoost, Nieuwe Amsterdamseweg, Kerkplein) naar de bouwplaats te laten rijden.

• Gemeente helpt inwoners hun energierekening omlaag te brengen

15 september 2020

Woningeigenaren in De Ronde Venen ontvangen in september een waardebon van € 70,-. Met de waardebon kunnen inwoners energiebesparende producten kopen bij bouwmarkten en webwinkels. Daarnaast kunnen inwoners tot 30 november 2020 gebruikmaken van de inkoopactie. Deze inkoopactie geldt voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, hybride warmtepomp, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Daar komt bij dat voor isolatiemaatregelen 30% vergoeding beschikbaar is. Het inschrijven voor de inkoopactie en informatie over de waardebon is te vinden op winstuitjewoning.nl.

• Kinderburgemeesters samen aan zet tegen pesten

17 september 2020

Kinderburgemeesters Sanne Wigt en Lucas Koorn komen in actie tijdens de Week tegen Pesten. Samen met Mirelle Valentijn van de Stichting Omgaan met Pesten hebben zij een programma bedacht om pesten tegen te gaan en de slachtoffers van pesten een hart onder de riem te steken. Hun TikTok-video wordt ingezet als aftrap van deze week.

• Rondeveense campagne ‘Hou vol’ van start

10 september 2020

Begin september is in De Ronde Venen de regionale publiekscampagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’ gestart. Veel van de inwoners lukt het gelukkig goed om zich aan de adviezen te houden. Dat positieve gegeven wil de gemeente op een sympathieke manier aanmoedigen.

• Gemeente De Ronde Venen zoekt nieuwe monumenten

10 september 2020

In de acht dorpen van De Ronde Venen staan veel historische gebouwen. Een klein deel hiervan is zó bijzonder, dat de gemeente ze voor de toekomst wil behouden. Deze molens, gemalen, boerderijen, woonhuizen, bruggen en forten zijn onderdeel van de geschiedenis van de gemeente. Om dit verhaal te kunnen vertellen en om de gebouwen voor de volgende generaties te bewaren, krijgt een aantal in 2020 de status van gemeentelijk monument.

• Veel te zien en te beleven in De Ronde Venen tijdens de Open Monumentendagen

08 september 2020

Op zaterdag 12 en zondag 13 september vinden de landelijke Open Monumentendagen plaats. Ook De Ronde Venen biedt weer een gevarieerd programma.

• Meld je aan voor schoonmaakacties zwerfafval

03 september 2020

Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar! Doel is om samen zoveel mogelijk zwerfaval op te ruimen. Dit doen we ook in onze gemeente, samen met verschillende andere organisaties.