U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Rondeveense campagne ‘Hou vol’ van start

Begin september is in De Ronde Venen de regionale publiekscampagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’ gestart. Veel van de inwoners lukt het gelukkig goed om zich aan de adviezen te houden. Dat positieve gegeven wil de gemeente op een sympathieke manier aanmoedigen.

Positieve reminder

De campagne wordt behalve in De Ronde Venen ook in de 25 andere gemeentes van Veiligheidsregio Utrecht gevoerd. Aanleiding is het feit dat de besmettingen in regio sinds de versoepeling van de coronamaatregelen weer toenemen. Doel van de campagne is de 1,3 miljoen inwoners en bezoekers stimuleren om de regels goed te blijven naleven. Daarom is gekozen voor een positieve reminder, bij wijze van hart onder de riem: ‘Hou vol, zo houden we corona onder controle’.

De basisregels onveranderd

Burgemeester Maarten Divendal: “Op veel plekken in De Ronde Venen houden mensen zich goed aan de coronaregels, op andere wat minder. Deze campagne is bedoeld om iedereen nog eens te herinneren aan de afspraken. We begrijpen dat dat niet altijd meevalt, vandaar de oproep ‘Hou vol’. Want alleen samen kunnen we besmetting met en verdere verspreiding van het virus proberen te voorkomen.” Deze afspraken zijn:
•                      Houd 1,5 meter afstand
•                      Blijf thuis bij klachten en laat je testen
•                      Blijf weg van drukke plekken
•                      Was vaak je handen
•                      Werk zoveel mogelijk thuis

Samen de schouders eronder

De campagne loopt in alle 26 gemeentes van de Veiligheidsregio Utrecht, van Amersfoort tot en met Zeist. Hij is te zien tot eind september 2020.

Poster Hou vol-campagne

Poster 'Hou vol'