Informatie over het coronavirus

Contact of bezoeken

Introtekst coronavirus

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor de inwoners, ondernemers en instellingen van De Ronde Venen. De gemeente houdt u in deze bijzondere situatie zo goed mogelijk op de hoogte over wat de gemeente doet én wat u zelf kunt doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Onderwerpen coronavirus

• Updates over het coronavirus

Lees hier de laatste updates over het coronavirus. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

• Vaccineren

Lees hier meer informatie over de coronavaccinatie.

• Online of papieren coronabewijs

U wilt weer gezellig op stap, zoals naar de film, een restaurant of een sportwedstrijd. Uw coronatoegangsbewijs wordt op deze plaatsen samen met uw identiteitsbewijs gevraagd.

• Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19

Op 1 december 2020 is de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 in werking getreden. Bestaande coronamaatregelen zijn hiermee vastgelegd in wetgeving en de Tweede en Eerste Kamer hebben meer betrokkenheid gekregen. De wet brengt meer wijzigingen met zich mee.

• Ondernemen in coronatijd

Hier vindt u alle informatie over verschillende regelingen voor ondernemers vanuit de gemeente, de Provincie en Rijksoverheid.

• (Dringende) vraag over zorg?

Heeft u een zorgvraag of zorg nodig? Het Kernteam staat voor u klaar.

• Vragen over het coronavirus?

Wat kunt u zelf doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen? En welke maatregelen neemt de overheid?

• Information in English

Questions about the novel coronavirus? Click here for more information.