U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuwsberichten 2021

• Het Sporthuis Abcoude klaar voor gebruik

08 januari 2021

Op 2 januari heeft de stichting Zwembad Abcoude de sleutel van Het Sporthuis Abcoude overgedragen aan de exploitanten Rob Fokkinga van Calypso Sport en Marco Smit van De Sprong. Een mijlpaal voor het bestuur en al die mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor de realisatie van Het Sporthuis Abcoude. Op zaterdagmiddag 9 januari om 16.00 uur is dit bijzondere moment online te zien op de website www.hetsporthuisabcoude.nl/online-opening.

• Belangengroepen praten over gebieden voor zonnevelden en windmolens

13 januari 2021

Ruim 1500 inwoners hebben de Zon en Wind kaart ingevuld en zo aangegeven welke gebieden zij geschikt vinden voor zonnevelden en windmolens. Dit was een eerste stap op weg naar het bepalen van zogenaamde zoekgebieden: gebieden in de gemeente waar zonnevelden en windmolens gebouwd mogen worden. De resultaten van de Zon en Wind kaart geven een idee van de voorkeuren van inwoners. Naast de voorkeuren van inwoners, kijkt de gemeente naar gebiedskwaliteiten als natuur, landschap en cultuurhistorie. En naar beleid dat er al is. Op maandagavond 18 januari zet de gemeente een volgende stap in dit proces: een online gesprek tussen belangenvertegenwoordigers en experts over deze gebiedskwaliteiten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sessie bij te wonen.

• Storing in Mijnafvalwijzer Wilnis

15 januari 2021

Inwoners van Wilnis zien op de website en app Mijnafvalwijzer geen ophaaldagen voor het afval staan. Dit komt door een storing.