U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Belangengroepen praten over gebieden voor zonnevelden en windmolens

Ruim 1500 inwoners hebben de Zon en Wind kaart ingevuld en zo aangegeven welke gebieden zij geschikt vinden voor zonnevelden en windmolens. Dit was een eerste stap op weg naar het bepalen van zogenaamde zoekgebieden: gebieden in de gemeente waar zonnevelden en windmolens gebouwd mogen worden. De resultaten van de Zon en Wind kaart geven een idee van de voorkeuren van inwoners. Naast de voorkeuren van inwoners, kijkt de gemeente naar gebiedskwaliteiten als natuur, landschap en cultuurhistorie. En naar beleid dat er al is. Op maandagavond 18 januari zet de gemeente een volgende stap in dit proces: een online gesprek tussen belangenvertegenwoordigers en experts over deze gebiedskwaliteiten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sessie bij te wonen.

Aan 'tafel' zitten belangenvertegenwoordigers en experts op het gebied van natuur, cultuurhistorie, duurzaamheid, wonen, economie en techniek. Maar ook agrariërs, energiecoöperaties, en tegenstanders van zonnevelden en/of windmolens. 

De vraag is of de gemeente alle gebiedskwaliteiten en belangen goed in beeld heeft. En welke gebiedskwaliteiten vinden we met elkaar belangrijk en waarom? Het college wil uiteindelijk een goed onderbouwd voorstel voor zoekgebieden voorleggen aan de raad waarin rekening is gehouden met de verschillende belangen en gebiedskwaliteiten.

Programma

19.45 uur            Digitale inloop
20.00 uur            Start van het officiële programma door wethouder Kiki Hagen.
  Uitleg over het doel van de avond en de aanpak.
20.10 uur            Randvoorwaarden en afwegingen voor zonnevelden en windmolens
20.20 uur            Aan de slag: gebieden bespreken
21.05 uur            Korte pauze
21.10 uur            Aan de slag: verder met gebieden bespreken
21.40 uur            Vervolg
21.50 uur            Afsluiting

Volg het gesprek en stel vragen via de chat

Het gesprek vindt plaats tussen de verschillende belangenvertegenwoordigers en experts. De andere aanwezigen kunnen vragen stellen via de chat. Een aantal van die vragen legt de gespreksleider 'op tafel'.

Schrijf u in voor de online bijeenkomst op www.derondevenen.nl/zonenwind

De online bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 januari om 20.00 uur. Het programma duurt 2 uur. Aanmelden kan via www.derondevenen.nl/zonenwind. Een dag voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestigingsmail. In deze email staat de link om deel te nemen aan de online bijeenkomst. Geen email ontvangen? Neem dan telefonisch contact op via 0297 29 16 16. Of stuur een e-mail naar duurzaam@derondevenen.nl.

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam.