Gemeente past voorrangssituatie op Burgemeester Padmosweg aan

De voorrangssituatie voor fietsers op de kruising Burgemeester Padmosweg en Molenland wordt aangepast. Vanaf 17 mei geldt dat fietsers die vanaf de Burgemeester Padmosweg komen, voorrang krijgen als ze oversteken naar Molenland. Daarmee is de voorrangssituatie hetzelfde als voor voetgangers, die gebruik maken van de voetgangersoversteekplaats. Doel van de aanpassing is de veiligheid voor fietsers verhogen.

De werkzaamheden aan de fietsoversteek vinden plaats op 17 mei 2021. Ze duren één dag. Het verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid.

Veiligheid voor fietsers verder verbeterd

Het aanpassen van de voorrangssituatie is één van de werkzaamheden die de gemeente uitvoert in het kader van het Fietsplan. Met dit plan wil de gemeente het fietsen in de gemeente stimuleren. Dit doe zij onder andere door de verkeersveiligheid voor fietsers op diverse plaatsen te verbeteren. Andere geplande werkzaamheden zijn bijvoorbeeld de aanleg van een fietspad langs de Constructieweg in Mijdrecht en het verduidelijken van de oversteekplaatsen bij enkele rotondes in Mijdrecht. Kort geleden is de situatie voor fietsers op de kruising van het Ruwelspad/Nieuwe Amsterdamseweg in Abcoude verbeterd. En zijn fietssuggestiestroken op De Hoef Oostzijde aangelegd.