U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Inwoners ontvangen valse e-mail met verkeerde informatie

Vandaag kregen wij van verschillende inwoners te horen dat zij gisteren een nepmail hebben ontvangen. In deze misleidende mail wordt een specifieke locatie genoemd waar windmolens en zonnevelden komen. Wij vinden dit erg verontrustend. Er zijn namelijk nog geen locaties bekend.

Het college heeft wel een voorstel zoekgebieden voor zonnevelden en windmolens naar raad gestuurd

Op donderdag 18 maart heeft het college de zoekgebieden voor zonnevelden en windmolens naar de gemeenteraad gestuurd. Belangrijk is dat elk zoekgebied een opdracht meekrijgt; de minimale en maximale opwek. De minimale opwek is nodig om genoeg energie op te wekken, de maximale is om ons landschap te beschermen. Ook stellen we een volgorde voor waarin de gebieden worden opengesteld. Wilt u het raadsvoorstel lezen? Klik dan hier.

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het voorstel

De gemeenteraad bespreekt het voorstel voor de zoekgebieden eerst tijdens de politieke commissie. Daarna in de raadsvergadering. Op dit moment zijn deze vergaderingen nog niet ingepland. Als de data bekend zijn kan iedereen die dat wil zich aanmelden om in te spreken.

Als de gemeenteraad de zoekgebieden vaststelt dan start het gebiedsproces

We stellen de zoekgebieden 1 voor 1 open onder leiding van een gebiedscoördinator. Die kijkt met bewoners, omwonenden, grondeigenaren en -gebruikers en andere belanghebbenden hoe zonnevelden en windmolens het beste in het landschap passen. Dit alles legt de gemeente vast in de (ruimtelijke) voorwaarden voor dat gebied. Daarna kiest de gemeente via een aanbesteding ontwikkelaars. Die moeten zich houden aan de opgestelde voorwaarden. Meer over dit proces vindt u hier.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Om onze inwoners en organisaties te informeren over de duurzame ontwikkelingen en evenementen versturen wij 9 keer per jaar een digitale nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Zonnevelden en windmolens