Pas op! De GGD neemt géén contact met u op voor coronavaccinatie bij u thuis

De GGD neemt geen contact op met ouderen over coronavaccinatie en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren. Wanneer de telefoon gaat en het is een telefoongesprek over het maken van een afspraak voor vaccinatie bij u thuis dan is het advies hierop niet in te gaan. U kunt contact opnemen met de politie om hier melding van te doen.

Wat klopt wel?

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het corona virus. 

85 tot 90 jaar

De groep ouderen van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging vanuit het RIVM per post toegestuurd. Zij bellen vervolgens zelf met een landelijk nummer om de afspraak te maken voor de coronavaccinatie op de vaccinatielocatie van de GGDrU in Houten.

90 plus

Voor de groep ouderen van 90+ wordt door de eigen huisarts bepaald wie mobiel is en wie niet. De groep van ouder van 90 + die mobiel is, deze groep maakt ook zelf via een landelijk nummer de afspraak voor de coronavaccinatie op de vaccinatielocatie van de GGDrU in Houten. De groep ouderen van 90+ die niet mobiel is, wordt door de eigen huisarts gevaccineerd.

Voor meer informatie over coronavaccins en coronavaccinatie kunt u bellen met het landelijke telefoonnummer 0800 -1351 of via het telefoonnummer van GGD regio Utrecht 030 - 630 54 00. Meer informatie is ook te vinden op: www.ggdru.nl/coronavaccinatie