U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Schaatsen in De Ronde Venen

De komende dagen blijft het naar verwachting flink vriezen en dat betekent ijspret op natuurijs. Dat is mooi, want de schaatsliefhebber heeft er een tijd op moeten wachten. Sport en bewegen zijn belangrijk, zeker in coronatijd, of dat nu tijdens een wandeling is of op het ijs. Om veilig te kunnen schaatsen is het belangrijk dat iedereen zich aan een aantal regels houdt.

Voldoende afstand houden

1,5 meter afstand houden is ook van belang op het ijs. Volwassenen mogen schaatsen in groepjes van 2, maar alleen op 1,5 meter afstand. Kinderen jonger dan 17 jaar mogen in grotere groepen schaatsen. Schaatswedstrijden of toertochten zijn niet toegestaan en kleedkamers en kantines zijn dicht.

Schaats zoveel mogelijk in eigen wijk of buurt

Veel maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn gericht op het tegengaan van onnodige reisbewegingen. Dat geldt ook voor het schaatsen. Schaats zoveel mogelijk dicht bij huis. Zoek vijvers, grachten of sloten in je eigen omgeving om zo reisbewegingen te beperken. Dan voorkomen we dat het te druk wordt op bepaalde plekken.

Schaatsen op eigen risico

Ondanks de vorst is het ijs niet overal betrouwbaar. Schaatsen gebeurt op eigen risico. Wilt je weten waar je veilig kan schaatsen? Kijk dan op www.schaatsen.nl. Deze website is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Je kunt daar nakijken op welke natuurijsbanen het ijs goed genoeg is om op te schaatsen. Ga nooit schaatsen op ijs dat niet is goedgekeurd!

Meer informatie over schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer en de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kun je vinden op rijksoverheid.nl.  

Let op: vanaf vrijdag 12 februari geldt er op een aantal wegen rond de Botshol éénrichtingsverkeer. Ook staan er verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

 

Eenrichtingverkeer Botshol