U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Wegen rond natuurgebied Botshol afgesloten

De wegen rond natuurgebied Botshol zijn zaterdag 13 en zondag 14 februari afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook geldt op een deel van de Hoofdweg in Waverveen een parkeerverbod. De maatregelen zijn bedoeld om schaatsdrukte op Botshol te voorkomen.

Vanaf zaterdag 13 februari 7.00 uur zijn onder andere de Botsholsedwarsweg, Proostdijerdwarsweg, Waverveensepad en de Botsholsedijk afgesloten. Woon- en bestemmingsverkeer kan wel rijden. Op de plekken waar de wegen zijn afgesloten staan verkeersregelaars. Voor een deel van de Hoofdweg geldt een parkeerverbod. Verkeer wordt met tekstborden op N201 en bij De Waver op de afsluiting gewezen.

Houd tijdens het schaatsen rekening met onderstaande regels

Voldoende afstand houden

1,5 meter afstand houden is ook van belang op het ijs. Volwassenen mogen schaatsen in groepjes van 2, maar alleen op 1,5 meter afstand. Kinderen jonger dan 17 jaar mogen in grotere groepen schaatsen. Schaatswedstrijden of toertochten zijn niet toegestaan en kleedkamers en kantines zijn dicht.

Schaats zoveel mogelijk in eigen wijk of buurt

Veel maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn gericht op het tegengaan van onnodige reisbewegingen. Dat geldt ook voor het schaatsen. Schaats zoveel mogelijk dicht bij huis. Zoek vijvers, grachten of sloten in je eigen omgeving om zo reisbewegingen te beperken. Dan voorkomen we dat het te druk wordt op bepaalde plekken.

Schaatsen op eigen risico

Ondanks de vorst is het ijs niet overal betrouwbaar. Schaatsen gebeurt op eigen risico. Wilt u weten waar u veilig kunt schaatsen? Kijk dan op www.schaatsen.nl. Deze website is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). U kunt daar nakijken op welke natuurijsbanen het ijs goed genoeg is om op te schaatsen. Ga nooit schaatsen op ijs dat niet is goedgekeurd!

Meer informatie over schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer en de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kunt u vinden op de website van Rijksoverheid.

Afsluitingen voor schaatsverkeer