Bespaar op de energierekening door te isoleren of zonnepanelen te plaatsen

Gemeente De Ronde Venen start deze maand weer met een grote inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen en hybride warmtepompen te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas zijn onderdeel van de actie. Zodat inwoners direct besparen op de energierekening. Deze week ontvangen woningeigenaren een brief met informatie over deze actie. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl. De actie geldt tot 30 juni 2022.

"Met zonnepanelen en goede isolatie verlaagt u uw energierekening enorm. Ook zorgt isolatie in de zomer en winter voor een fijne temperatuur in huis. Steeds meer bedrijven bieden zonnepanelen en woningisolatie aan. Dat maakt het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Wij helpen onze inwoners hier graag bij. Want als we samen minder energie gebruiken dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzaam De Ronde Venen." Aldus wethouder Cees van Uden.

Makkelijk besparen op de energierekening

De woningeigenaren die een brief ontvangen wonen in een huis die bij de bouw niet of niet voldoende geïsoleerd is. Hierdoor zijn de stookkosten in verhouding hoog. Om deze kosten makkelijk te verlagen start de gemeente met de advies- en inkoopactie. Dit doet de gemeente samen met Winst uit je Woning. Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren HR++ glas, zonnepanelen, hybride warmtepompen, spouwmuur- en vloerisolatie samen in. Zodat de voorwaarden goed zijn en de prijs scherp. Nog een extra voordeel: na het kopen van zonnepanelen ontvangen inwoners 21% btw terug van de Belastingdienst.

Gemiddeld 20% subsidie bij 2 isolatiemaatregelen

Huiseigenaren die 2 of meer isolatiemaatregelen afnemen, krijgen van de Rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidie eisen. Als inwoners ervoor kiezen om ook een hybride warmtepomp te plaatsen, dan kan de subsidie zelfs stijgen tot 40%.

Inschrijven

Rondeveense huiseigenaren doen tot 30 juni 2022 mee aan de actie. Inschrijven kan via www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen. Na aanmelding neemt de installateur contact op voor een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken zij de hoeveelheid en plek van de zonnepanelen en/of isolatie. Hierna ontvangt de huiseigenaar een vrijblijvende offerte.  

Meer weten over de actie? Kom naar een van de informatieavonden

Deze zijn op dinsdag 10 mei (Dorpskerk, Kerkplein 45, Abcoude) en dinsdag 17 mei (gemeentehuis De Ronde Venen – ingang Raadhuisplein, Croonstadtlaan 111, Mijdrecht). De sessies starten om 19.30 uur en zijn rond 21.00 uur afgelopen. Aanwezigen krijgen informatie over de advies- en inkoopactie en slimme maatregelen. Ook komen de subsidies en financieringsmogelijkheden aan bod. Uiteraard is er ruimte voor vragen. Aanmelden kan via www.winstuitjewoning.nl/derondevenen.

Vragen over de advies- en inkoopactie? 

Of problemen met aanmelden? Bel dan met de helpdesk van Winst uit je Woning. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 023 583 69 36. Of stuur een e-mail naar info@winstuitjewoning.nl

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief over duurzaamheid kan via www.derondevenen.nl/duurzaam