Betere bereikbaarheid AMC voor OV-reizigers

Op de Meibergdreef in Amsterdam-Zuidoost is een nieuwe bushalte aangelegd. Met de komst van deze halte is het Academisch Medisch Centrum (AMC) beter bereikbaar voor OV-reizigers. Reizigers van buslijn 126 (Mijdrecht-Amsterdam Bijlmer/Arena) kunnen hier vanaf 11 december in- en uitstappen.

Reizigers van buslijn 126 reden jarenlang op korte afstand langs het AMC, zonder daar uit te kunnen stappen. Het ziekenhuis was bereikbaar via station Amsterdam Bijlmer/Arena en een overstap op de metro. Gemeente De Ronde Venen zocht samen met de gemeente Amsterdam, Vervoerregio, provincie Utrecht en vervoerder Syntus naar een oplossing.

Nieuwe halte Meibergdreef

Wethouder Mobiliteit Vijselaar: “De komst van deze halte is een project van de lange adem geweest. In gesprekken hebben we steeds aangegeven hoe belangrijk een goede bereikbaarheid van het AMC voor onze inwoners is. We zijn erg blij met de komst van deze halte. Een goede OV-bereikbaarheid van onze gemeente vraagt onze continue aandacht. We blijven daarover in gesprek met provincie en vervoerder.” 

Uitdaging

De aanleg van de nieuwe halte was geen makkelijke klus. Dit kwam door de verhoogde ligging van de wegen, de complexe verkeerssituatie en de beperkte ruimte om een halte te maken. Het bleek uiteindelijk toch mogelijk om een verkeersveilige en goed bereikbare halte aan te leggen. De Vervoerregio droeg daar financieel aan bij.

pbweek50_22092_Betere bereikbaarheid AMC voor OV-reizigers
Foto: Wethouder Mobiliteit Vijselaar en contractmanager Keolis Spierenburg stappen in de bus bij de nieuwe halte op de Meibergdreef.