Beun – De Ronde ontvangt predicaat Hofleverancier

Op woensdag 28 september reikte burgemeester Maarten Divendal van gemeente De Ronde Venen het predicaat Hofleverancier uit aan de directie van Beun - De Ronde. Dit gebeurde tijdens de vakbeurs World of Technology & Science in de Jaarbeurshallen. In 2021 bestond het bedrijf uit Abcoude 100 jaar. Het predicaat Hofleverancier is een koninklijke waardering voor de betekenis van het bedrijf voor de samenleving en voor de manier van ondernemen. Vroeger waren Hofleveranciers letterlijk ondernemers die aan het Hof leverden. Dit is nu niet meer het geval, maar er hangen nog wel steeds voorwaarden aan vast. Zo moet het bedrijf minimaal 100 jaar bestaan en in al die jaren een onberispelijke bedrijfsvoering gehad hebben.

De directie Mike Klinkenberg en Corné Reuvers namen het predicaat in ontvangst. Burgemeester Maarten Divendal vertelde tijdens de overhandiging dat hij enorm trots is op het bedrijf. “Door deze koninklijke erkenning hoort Beun - De Ronde nu bij een select gezelschap Rondeveense bedrijven. Een handje vol Rondeveense bedrijven mag het predicaat Hofleverancier voeren. Dat is uniek. Beun – De Ronde probeert zoveel mogelijk met lokale bedrijven te werken en helpt zo ook de lokale economie.”

Over Beun - De Ronde

De Beun - De Ronde Groep levert wetenschappelijke apparatuur aan laboratoria. Hun klanten zijn actief op het gebied van analytische chemie, in de procesindustrie en in life science laboratoria. Beun - De Ronde Groep werd in 1921 opgericht door de heer Piet Beun, en een paar jaar later sloot de heer Jan de Ronde zich hierbij aan. In 1986 verhuisde Beun - De Ronde naar Abcoude. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest prominente leveranciers van laboratoriuminstrumenten in de Benelux. 

pbweek39_22061_Beun – De Ronde ontvangt predicaat Hofleverancier