Bloembakken Demmerik

Op 21 mei 2024 heeft de gemeente bij wijze van proef bloembakken geplaatst op Demmerik. Doel van de proef is om te onderzoeken of de bloembakken kunnen helpen bij het verlagen van de snelheid op de weg.

De bloembakken zijn geplaatst ter hoogte van Demmerik 122 t/m 124 en Demmerik 46B t/m 48. Voor de gemeente, omwonenden en het verkeer was dit wennen. De gemeente heeft tellingen en observaties uitgevoerd om de snelheidsverlagende werking, de veiligheid en bereikbaarheid te onderzoeken.

Nu de proefperiode is verlopen en de tellingen en observaties zijn uitgevoerd, wordt de balans opgemaakt. Vanwege afspraken met de ondernemers zijn de bloembakken ter hoogte van Demmerik 122 t/m 124 direct na proefperiode verwijderd. Dit is afgelopen maandag 10 juni 2024 gebeurd. De bloembakken ter hoogte van Demmerik 46B t/m 48 blijven voorlopig staan. Of de bloembakken na het groot onderhoud aan de Demmerik en de bruggen (Fokkersbrug en Heulbrug) een permanente plek krijgen wordt nu geëvalueerd. Afhankelijk van de resultaten worden er permanente bloembakken geplaatst.